Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veritas Biofrutta groeit 20% per jaar

Voor het Italiaanse Gruppo Mazzoni is het biologische aandeel een groeiende sector die het assortiment aanvult. Het bedrijf heeft maar liefst 20 jaar ervaring op dit gebied en in het begin was het een echte gok, maar nu zijn de resultaten positief en veelbelovend.

Links Mirta Migliari en in het midden Matteo Mazzoni tijdens Fruit Attraction in Madrid

"Veritas Biofruta is de afdeling binnen Gruppo Mazzoni die zich bezighoudt met bio en we zijn ervan overtuigd het biologische systeem een van de meest geavanceerde is binnen de gehele Italiaanse agrovoedingssector. Dat is de reden waarom we al 20 jaar bezig zijn met dit project, dat blijft groeien", zegt marketing manager Mirta Migliari.

De cijfers zijn helder: in de afgelopen vijf jaar werd er een groei waargenomen van 20% per jaar. Ook de omzet is met 25% gestegen en de volumes met 18%.

"Dertig procent van onze afzetkanalen is Italiaans en de resterende 70% wordt in andere Europese landen op de markt gebracht. Deze gegevens zijn in september 2018 verzameld. Onze belangrijkste producten zijn wortelen, appelen, kiwi's, peren en citrus", gaat de Mirta door,

Er worden ook andere groeten op de markt gebracht, zoals koolraap, broccoli en bloemkool en de volumes hiervan zijn in het eerste semester van 2018 verdrievoudigd.

Daarnaast is het bedrijf voornemens op de oogst van de Hayward kiwi te verhogen. In 2017 was er sprake van een opbrengst van 2000 ton. Ongeveer 100 telers telen voor Gruppo Mazzoni dat de biologische referenties onder het merk Verybio op de markt brengt.

Contact:
Veritas Biofrutta
Tel: +39 0533 605332
Fax: +39 0533 605218
Email: [email protected]
Web: www.mazzonigroup.com

 

Publicatiedatum: