Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Start nieuwbouw Chocolatemakers

Jesper (13) en Julian (14) bouwen hun eigen schone toekomst

Jesper en Julian, de zonen van de oprichters van Chocolatemakers, hebben met het heien van de eerste paal de start van de nieuwbouw ingeluid. De nieuwe fabriek krijgt een transparant dak van zonnepanelen en voorziet volledig in haar eigen energieverbruik. "Daarmee is de chocoladefabriek van Chocolatemakers uniek in de wereld." 

"We zijn bezig met het bouwen van een nieuwe bezoekbare (!) chocoladefabriek in Amsterdam. Het bijzondere aan deze fabriek is dat het geheel in zijn eigen energiebehoefte zal gaan voorzien door middel van een volledig transparant zonnedak", aldus Chocolatemakers.

De opening staat gepland voor maart 2019. "Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. Vanaf ons allereerste begin in 2011 wilden we mensen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt. En dan niet het massaproduct chocolade uit megafabrieken, maar het ambachtelijke proces waar het draait om kwaliteit in plaats van efficiency. Daar waar de boon, zijn herkomst en haar fantastische smaken, centraal staat."

"Als Chocolatemakers willen we laten zien dat de gehele cacaoketen, van boer tot consument transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Dat betekent dat we op alle fronten innoveren. Hierbij gaan we dus veel verder dan fair trade of bio alleen. Milieuvriendelijk vervoer en natuurbescherming horen daar ook bij. Wij geloven in een holistische aanpak. In 2014 zijn wij al uitgeroepen tot meest duurzame MKB'er van Amsterdam en dat vullen wij nu in door te laten zien dat je verder moet innoveren willen we de gehele cacaoketen verduurzamen."

Het is dus tijd voor de volgende stap: een volledig ‘off the grid’ fabriek. Het dak is volledig gemaakt van transparante zonnepanelen en voorziet in onze totale elektrische behoefte. "We gebruiken zoveel mogelijk circulair bouwmateriaal. De volgende stap is dat we ook het branden van de bonen duurzaam willen gaan doen. Maar eerst maar eens dit gebouw realiseren."

Voor meer informatie:

Chocolatemakers
[email protected] 
www.chocolatemakers.nl 

Publicatiedatum: