Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking Designstar en Schut Papier en Benelux Paper

Nieuw biologisch afbreekbaar materiaal voor plantetiketten gepresenteerd

Designstar heeft op de recent gehouden sierteeltbeurs Trade Fair Aalsmeer 2018 een nieuw materiaal geïntroduceerd: PLM BIO. Met dit materiaal kunnen kunststof plantetiketten vervangen worden door een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar materiaal. Vanaf nu kunnen retailers en kwekers naar eigen zeggen een milieubewuste keuze maken door te kiezen voor dit materiaal van Nederlandse bodem.

Leo van Antwerpen (Directeur Designstar), Paul Spies (Key Accountmanager Schut Papier), Ayolt Pruim (Directeur Benelux Paper, BPA), René Kort (Directeur Schut Papier) en Johan de Jong (Manager Inkoop / R&D Designstar)

PLM BIO staat voor Plant Label Material BIO. Dit is een innovatief product, dat Designstar in samenwerking met Schut Papier en Benelux Paper ontwikkeld heeft voor de sierteeltsector. Vanuit de consument is de vraag naar milieuvriendelijke materialen steeds groter. Vanwege de eisen aan vervangende materialen waren er tot voor kort in de sierteeltsector weinig alternatieven voor kunststof beschikbaar. Met de introductie van PLM BIO door Designstar wordt in deze behoefte voorzien. Het materiaal is een Nederlands innovatie en ontwikkeld met de kennis van de 400 jaar oude fabriek Schut Papier.

Designstar levert het materiaal in diverse uitvoeringen, afhankelijk van de toepassing. Het materiaal is watervast en uitstekend toepasbaar voor plantetiketten, potcovers, Point of Sale materiaal en verpakkingen. Het materiaal is FSC gecertificeerd, is volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar volgens de normering NEN 13432.

“Wij zijn ervan overtuigd dat we met de introductie van dit materiaal een mooie bijdrage leveren aan het verminderen van de vervuiling op onze planeet", aldus Leo van Antwerpen, directeur Designstar.

Op de Trade Fair is na ondertekening van het contract tussen Designstar, Schut Papier en Benelux Paper de introductie met een gezamenlijke fotosessie officieel bekrachtigd.


Voor meer informatie:
Designstar
Alfensvaart 7
2771NM Boskoop
T: +31 172 235 620
www.designstar.nl

Publicatiedatum: