Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer robuuste biologische aardappelrassen op het veld en in het schap

Op donderdag 15 november kwamen de partners van het convenant ‘versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen’ bij elkaar in Emmeloord om de voortgang te bespreken. 

Het convenant is een groot succes. Het aandeel robuuste rassen in de teelt van biologische aardappelen is sinds vorig jaar toegenomen van 30% naar 50%. Uit een enquête onder de betrokken retailers en handelaren blijkt dat het aanbod aan robuuste rassen in het winkelschap ook snel stijgt. De verwachting is dat komend seizoen meer dan 65% van de biologische consumptieaardappelen in de winkels robuust zal zijn. De grootste uitdaging zit nog bij de aardappelen die verwerkt worden tot frites en chips. De verwerkende industrie kijkt bij de keuze van haar rassen ook  naar eigenschappen als kleur, bakkwaliteit en bewaarbaarheid. Op dit moment zijn er nog maar weinig robuuste rassen die aan alle gewenste eigenschappen voor verwerking voldoen.

Positief is dat het convenant navolging krijgt in het buitenland. In Vlaanderen is deze zomer een vergelijkbaar convenant getekend en deze week zal de ondertekening in Wallonië plaatsvinden op de Interpom beurs in Kortrijk. Om het convenant nog meer internationale bekendheid te geven, organiseert Bionext samen met haar Belgische collega’s een workshop op de komende BIOFACH in Neurenberg. 

Klik hier voor een overzicht van de robuuste rassen. 

Voor meer informatie: 

Bionext 
info@bionext.nl 

Bron: Bionext 

Publicatiedatum: