Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitvinding van een 100% groene en recyclebare verpakking

In Savoie heeft Clémence Maurel, een jonge 29-jarige ondernemer, een 100% plantaardige en recyclebare voedselverpakking ontworpen. De verpakking wordt gemaakt van met hars gecoat biologisch katoen, wax en olie. Omdat deze wasbaar is in warm water met milde zeep, kan het tot wel 250 keer herbruikt worden om er van alles in te verpakken: van pastasalades tot verschillende soorten fruit. De verpakking kan echter beter niet gebruikt worden voor het verpakken van vlees of vis, omdat deze als een sticker werkt en dankzij de warmte van je handen de vorm van de producten aan kan nemen. “Ik heb maandenlang in mijn keuken voor leerling Scheikunde gespeeld. Uiteindelijk heb ik een ‘recept’ gevonden dat het etenswaar weet te beschermen, dat kleverig is, maar niet plakkerig is,” legt de ontwerpster van het product uit.

De verpakking wordt – onder het merk Cosse Nature – verkocht per set van drie voor een prijs van 25 euro en is voorzien van allerlei door Clémence ontworpen kleurrijke patronen.

Clémence leidt haar bedrijf nu nog in haar eentje, maar is van plan twee mensen aan te nemen met wie ze nieuwe producten wil ontwikkelen op basis van hetzelfde eco-vriendelijke principe. Denk dan bijvoorbeeld aan rietjes van bamboe.

Dit initiatief wordt gesteund door de Ronalpia-incubator.

Website van het merk: www.cosse-nature.com.

Bron: France Bleu

Publicatiedatum: