Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Bio-Planet in de provincie Luik opent in Verviers

Op woensdag 28 november opent Bio-Planet een nieuwe biosupermarkt in Verviers: meteen de eerste winkel in de provincie Luik en de 29ste in België. De winkelformule koos voor een gloednieuw gebouw, uitgerust met de laatste milieuvriendelijke technieken en materialen. De winkel verbruikt bijvoorbeeld geen aardgas of stookolie en is dus 100 % fossiele brandstofvrij. Een unicum voor Bio-Planet. Met de winkel in Verviers zet de biosupermarkt verder voet aan grond in Wallonië.

Verder voet aan Waalse grond
Na biosupermarkten in Bergen, Charleroi, Eigenbrakel, Hoei, Jambes en Nijvel is Verviers de eerste locatie in de provincie Luik. De keuze viel op de site van Conradt: centraal gelegen en met ruime parkeermogelijkheden. De biosupermarkt van Verviers zal trouwens ook functioneren als afhaalpunt voor Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group. In het voorjaar van 2019 plant Bio-Planet de opening van een tweede winkel in de provincie Luik: meer bepaald in het centrum van de stad Luik.

Meer dan 6.000 producten
Op een winkeloppervlakte van 650 m² vinden klanten in Verviers het volledige assortiment van zo’n 6.000 producten, zowel voeding als niet-voeding. Bio-Planet biedt alles wat er in een supermarkt te vinden is, met als bijkomende meerwaarde dat het aanbod biologisch en ecologisch is. Klanten vinden er ook een uitgebreid assortiment vers vlees, kaas en veggieproducten. Die worden ter plaatse door eigen vakmensen versneden, bereid en duurzaam verpakt in handige porties, beschikbaar in zelfbediening. “Onze klanten kiezen zelf de hoeveelheid en zien meteen de prijs op de verpakking. Zo kunnen ze sneller, efficiënter en autonomer boodschappen doen”, zegt Jo Ghilain, business unit manager van Bio-Planet. “Ook alle ingrediënten, voedingswaarden en allergenen staan op het etiket. Daarmee spelen we in op de tendens van consumenten die steeds vaker uitgebreide productinformatie zoeken.” Naast zelfbediening staan de Bio-Planet-medewerkers klaar voor advies en voor specifieke wensen van de klant.

Eerste fossiele brandstofvrije winkel voor Bio-Planet
Net als elke Bio-Planet is de winkel in Verviers bijzonder milieuvriendelijk gebouwd. Toch gaat Bio-Planet deze keer nog een stap verder. Voor het eerst functioneert een volledige biosupermarkt zonder aardgas of stookolie. De winkelruimtes worden verwarmd met de restwarmte uit de milieuvriendelijke propaankoelinstallatie. “Die techniek vermindert de broeikasuitstoot van de winkel met maar liefst 90 % tegenover winkels met een traditionele verwarmingsinstallatie”, legt Jo Ghilain uit. “Het ventilatiesysteem recupereert bovendien 75 % van de warmte in de lucht. En een luchtgordijn aan de ingang houdt de koude lucht buiten.” Ook de elektriciteit is 100 % groen en wordt geleverd door Eoly, de duurzame-energiespecialist van Colruyt Group. Via lichtkoepels in het dak wordt maximaal gebruik gemaakt van het daglicht, terwijl de ledverlichting voor 30 % minder energieverbruik zorgt. Verder is er nog een buffer voor regenwater, dat zo maximaal gerecupereerd en hergebruikt wordt, bijvoorbeeld voor de toiletten. Een groengevel stimuleert de biodiversiteit.

Feestelijke opening
Om de inwoners van Verviers welkom te heten in de nieuwe winkel, organiseert Bio-Planet een feestelijke openingsreceptie op dinsdag 27 november van 17 tot 20 u. De winkel is vanaf woensdag 28 november officieel geopend. Klanten kunnen er terecht van maandag tot zaterdag van 9 tot 19.30 u. En op vrijdag tot 20 u.

Publicatiedatum: