Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Evert Kremer nieuwe voorzitter CONO Kaasmakers

Evert Kremer is benoemd tot voorzitter van CONO Kaasmakers, de makers van Beemster kaas. Hij neemt per direct de functie over van Klaas Sluis, die sinds 2006 voorzitter was van de zuivelcoöperatie.

Op de ledenvergadering van 14 november jl. vond de voorzitterswisseling plaats. CONO Kaasmakers is gevestigd in de Beemster en heeft 460 leden melkveehouders en een Raad van Bestuur van 8 leden melkveehouders.

.

Fotografie: CONO Kaasmakers

Onze meest ervaren bestuurder
“Het bestuur vindt het in deze roerige tijden noodzakelijk dat de voorzitter van onze coöperatie gepokt en gemazeld is in de zuivelwereld. Die voorzitter zien wij in Evert Kremer, sinds het jaar 2000 vicevoorzitter en vervolgens secretaris van het bestuur van CONO”, aldus aftredend voorzitter Klaas Sluis. “Ik ben blij met deze keuze en geef vol vertrouwen de voorzittershamer aan hem door.”

Algemeen Directeur Wim Betten: “Met Evert Kremer verwelkomt CONO een voorzitter met uitstekende bestuurlijke en vakinhoudelijke kwaliteiten. Hij kent het zuivellandschap van binnenuit. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

De 50-jarige Kremer heeft een melkveebedrijf met 115 melkkoeien en 75 stuks jongvee te Stegeren in de gemeente Ommen. Naast het voorzitterschap van CONO is Kremer commissaris bij de Rabobank Vaart en Vechtstreek.

De coöperatieve gedachte
“Ik vind het een eer dat ik tot voorzitter ben gekozen van CONO Kaasmakers. Het is een geweldige organisatie die de lekkerste kaas maakt en op een uitstekende manier in de markt zet”, aldus Kremer.

“CONO is de afgelopen jaren enorm gegroeid, en heeft zich met zaken als de introductie van de weidegangpremie, het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy en de bouw van de nieuwe kaasmakerij onderscheidend in de zuivel getoond. Daarom wil ik de komende jaren graag leiding geven aan het bestuursteam om samen met directie, raad van commissarissen, managementteam, medewerkers en veehouders, ons succes verder uit te bouwen en te borgen. Dit in een tijd waarin steeds meer eisen worden gesteld aan onze melkveehouders. Afhankelijk van het soort bedrijf heeft dit voor iedere melkveehouder een andere impact. Dit vraagt om goede communicatie en interactie met onze leden en leveranciers.”

“Ik sta voor een sterke coöperatie met korte lijnen en inspraak van de leden. Het beste doen voor de meerderheid en daarbij rekening houden met de minderheid. Dat is voor mij de coöperatieve gedachte,” stelt Kremer, “met als doel om aan onze missie te blijven voldoen: een eerlijke melkprijs voor onze melkveehouders!”

Voor meer informatie:

CONO Kaasmakers
Rijperweg 20
1464 MB Westbeemster
0299 689200
[email protected] 
www.cono.nl 

Bron: CONO Kaasmakers

Publicatiedatum: