Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-Planet Kortrijk opent deuren op nieuwe locatie

Op woensdag 21 november verhuist Bio-Planet Kortrijk van de Brugsesteenweg naar een gloednieuw en milieuvriendelijk gebouw op de Burgemeester Vercruysselaan, zo’n 500 meter verderop. Bio-Planet Kortrijk was bijna 20 jaar geleden de eerste biosupermarkt die de deuren opende in België. Ook deze keer krijgt Kortrijk een primeur: vlees, veggie en kaas wordt vanaf nu ter plaatse versneden én voorverpakt aangeboden in een zelfbedieningsmeubel. In het voorjaar van 2019 opent in hetzelfde gebouw ook de eerste Colruyt Group Academy van West-Vlaanderen.

Nieuw: veggie, vlees en kaas in zelfbediening
Bio-Planet Kortrijk – de eerste Bio-Planet ooit – heeft opnieuw een primeur te pakken. Op de nieuwe locatie maakt de gekende bedieningstoog plaats voor een nieuwe formule. Vlees, veggie en kaasproducten worden ter plaatse door eigen vakmensen versneden, bereid en verpakt in handige porties en zijn beschikbaar in zelfbediening. “Het grootste verschil? Onze klanten kiezen zelf de hoeveelheid en zien meteen de prijs op de verpakking. Zo kunnen ze sneller, efficiënter en autonomer boodschappen doen”, zegt Jo Ghilain, business unit manager van Bio-Planet. “Ook alle ingrediënten, voedingswaarden en allergenen staan op het etiket. Daarmee spelen we in op de tendens van consumenten die steeds vaker uitgebreide productinformatie zoeken.”

Naast zelfbediening blijven de Bio-Planet-medewerkers klaar staan voor specifieke wensen en advies voor de klant. “We combineren de voordelen van zelfbediening met die van onze klassieke bedieningstoog. Daarmee brengen we onze service en de kwaliteit van onze producten naar een nieuw level”, aldus Jo Ghilain.

Meest duurzame verpakking
Bio-Planet kiest bewust voor duurzame verpakkingen die maximaal gerecycleerd kunnen worden. Zo bestaan de verpakkingen voor meer dan 90 % uit papiervezels, waardoor ze recycleerbaar zijn bij het papier- en kartonafval. “Onze keuze is gevallen op een kartonnen verpakking met een heel dunne plastic folie omdat dit voor ons momenteel de meest duurzame verpakking op de markt is. Bovendien hebben deze verpakkingen een extra voordeel: de producten blijven zo langer vers en dus langer houdbaar bij de klanten thuis. En dat heeft dan weer een positieve impact op voedselverlies.”

Eerste biosupermarkt van België
Bio-Planet Kortrijk was in 2001 de allereerste biosupermarkt van Colruyt Group. Met zijn 1.000 m² was het op dat moment een primeur voor België, waar de markt vooral bestond uit lokale winkels. “We zijn erg fier op de evolutie die we bij Bio-Planet sindsdien hebben doorgemaakt. Vandaag tellen we maar liefst 28 winkels en we blijven zoeken naar nieuwe locaties”, zegt Jo Ghilain. “Bovendien zijn we mee met onze tijd: milieubewust, energiezuinig en met een uniek aanbod van meer dan 6.000 producten dat aansluit bij de noden van de hedendaagse consument. Dat we net onze eerste winkel nu nieuw leven inblazen met een nieuw concept, is voor ons een symbolisch moment.”

888 m² groendak
Bio-Planet Kortrijk bevindt zich rechtover de vroegere ziekenhuiscampus Sint-Maarten. Hij is met duurzame technieken en materialen gebouwd en heeft met 888 m² de grootste oppervlakte groendak tot nog toe bij Bio-Planet. De versmarkt en de zelfbedieningstoog worden gekoeld via een milieuvriendelijke koelinstallatie op propaan. Het ventilatiesysteem recupereert 75 % van de warmte in de lucht. Via lichtkoepels in het dak wordt maximaal gebruik gemaakt van het daglicht, terwijl de ledverlichting voor 30 % minder energieverbruik zorgt. Verder is er nog een buffer voor regenwater, dat zo maximaal gerecupereerd en hergebruikt wordt om bijvoorbeeld schoon te maken.

Inspirerende workshops
In het voorjaar van 2019 opent er op de eerste verdieping van het gebouw ook de eerste Colruyt Group Academy van West-Vlaanderen. Dat is een ontmoetingsplek waar zowel particulieren als groepen inspirerende workshops kunnen volgen.

Voor meer informatie:

Bio-Planet Kortrijk
Burgemeester Vercruysselaan 12-14
8500 Kortrijk
+3256 35 91 07

Bron: Bio-Planet

Publicatiedatum: