Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Landbouwminister noemt Denemarken als voorbeeld

Meer lokale bio-producten voor kantines in Thüringen

Landbouwminister Birgit Keller van de Duitse deelstaat Thüringen heeft zich uitgesproken voor meer gebruik van lokale bio-producten in kantines. „Juist in grootkeukens en kantines bestaat er nog veel speelruimte om lokale levensmiddelen vaker op tafel te zetten", zei Birgit Keller volgens een mededeling van haar ministerie afgelopen maandag tijdens de elfde editie van het 'Mitteldeutsches Bio-Branchentreffen' in Erfurt. Ze noemde Denemarken als mogelijk voorbeeld: daar tendeert het bio-aandeel bij de buitenshuisconsumptie op veel plaatsen tegen de 100 procent.

De bijeenkomst van de biologische landbouw- en levensmiddelensector uit Sachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen had dit jaar het motto 'lokale bio-producten in de kantines'. Daarbij zouden er ook ideeën uitgewisseld worden met vertegenwoordigers van de Deense bio-branche.

Consumptie per hoofd van de bevolking
Denemarken heeft wereldwijd de grootste bio-afzet per hoofd van de bevolking en is koploper bij het gebruik van bio-levensmiddelen in grootkeukens. Vanwege de grote inkoophoeveelheden spelen mensen, kantines en ziekenhuizen een sleutelrol bij de versterking van lokale toegevoegde waardeketens en de afzet van lokale bio-producten.

Publicatiedatum: