Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Bovée, Plantera:

“Verschillende friteshuizen hebben de geschiktheid van ons ras ontdekt”

Afgelopen week hebben de aardappelhandelaren hun jaarlijkse rassen presentatie gegeven. Zowel de nieuwe als de bestaande rassen worden daar gepresenteerd. “We hebben een jaar met hele andere groei omstandigheden achter de rug. Opbrengsten, kwaliteit maar ook NAK-keuringsresultaten laten dit jaar alleen maar tegenvallers zien”, vertelt Gerard Bovée van Plantera. “Wel is het mooi dat bepaalde rassen waarin men vertrouwen heeft, je in een jaar met grote tegenvallers niet in de steek laten.”

“Vitabella heeft vanwege zijn vroegheid een redelijk tot goede opbrengst laten zien. In de nacontrole van de keuring heeft zich geen declassering voorgedaan. Het ras is niet alleen sterk tegen phytophthora maar ook tegen virus: de luis doet geen schade.”

“Vitabella is bij tijdige loofvernietiging vastkokend, maar als zij de tijd krijgt om volledig uit te groeien (af te rijpen) is zij zelfs geschikt voor de verwerking tot vroege frites. Verschillende friteshuizen, die biologische frites verkopen, hebben ondertussen de geschiktheid van dit ras ontdekt. Niet alleen vroeg, frites geschikt en biologisch, maar ook lekker!”

Voor meer informatie:

Gerard Bovée
Plantera  
Oosterringweg 7
8316 RW Marknesse
0527 264128
[email protected]  
www.plantera.nl 

Publicatiedatum: