Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Explosieve groei omzet biologisch bij AR

De afzet van biologische voeders bij AR groeit explosief. De laatste maanden is de afzet opnieuw met 40% (!) gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Veel nieuwe klanten weten de weg naar AR Biologisch te vinden. AR zet alle zeilen bij om de vraag naar de biologische voeders goed in te kunnen vullen. Zo worden de bedrijfstijden in de fabrieken maximaal, binnen de wettelijke kaders, opgerekt.

De doorontwikkeling van het productieproces en de professionele aanpak hebben geleid tot dit succes. De bereikte schaalgrootte maakt het mogelijk om tegen een scherpe kostprijs te produceren. Biologische afnemers profiteren hiervan.

Investeren in biologisch om de voeders verder te optimaliseren, heeft AR de afgelopen jaren geïnvesteerd in de biologische productielocaties in Barneveld en Wichmond. In de fabriek in Barneveld is een nieuwe zeef geplaatst om de structuur van het legmeel verder te verbeteren. In Wichmond is het persproces van melkvee- en geitenvoeders geoptimaliseerd wat de brokkwaliteit ten goede komt.

Vismeel in varkens- en pluimveevoer Door de realisatie van een extra biologische productielijn is AR in staat volledig gescheiden van elkaar biologische voeders voor varkens, leg- en vleespluimvee, melkvee en geiten te produceren. Als enige biologische producent in Nederland kan AR hierdoor vismeel verwerken in haar biologische varkens- en pluimveevoeders. Vismeel heeft zich bewezen als grondstof met zeer goed verteerbare eiwitten. Beschikbaarheid biologische grondstoffen De kritische succesfactor is de beschikbaarheid van biologische grondstoffen. AR werkt met een ijzeren voorraad van essentiële biologische grondstoffen. Hierdoor hoeft AR geen concessies te doen aan de kwaliteit wanneer bepaalde grondstoffen tijdelijk niet leverbaar zijn. De afgelopen jaren heeft deze werkwijze haar meerwaarde bewezen.

Zuiver Voer-filosofie AR produceert alle voeders volgens de Zuiver Voer-filosofie. Onder de noemer Zuiver Voer worden bewuste keuzes gemaakt voor bepaalde grondstoffen en productietechnieken. Zuiver Voer is voer met zuivere grondstoffen die ieder op hun eigen manier bewerkt worden en een gegarandeerde voedingswaarde hebben. Zuiver Voer is het beste voor het welzijn en de prestaties van dieren, het rendement van de ondernemer en de wereld om ons heen.

Publicatiedatum: