Zorgen over integriteit nu biologische productie steeds gemakkelijker wordt

De biologische productie is de laatste jaren flink toegenomen en hierdoor zijn zorgen ontstaan over de toekomst van de industrie. Ervaren biologische telers willen dat de industrie trouw blijft aan zijn oorsprong, vooral nu steeds grote teeltbedrijven de biologische sector betreden.

“Er komen steeds grotere spelers op de markt, die lobbyen om meer grondstoffen goed te laten keuren voor de biologische productie," vertelt Javier Zamora van JSM Organics in Monterey County. “Helaas zien we dit niet als een goede ontwikkeling, want als we steeds in blijven gaan op wat deze grote spelers willen, is biologische voeding over 20 jaar misschien niet meer van de goede kwaliteit die het nu is."

Zamora voegt toe dat niet alle grotere bedrijven die de biologische markt betreden een negatief effect op de sector hebben, maar er zijn wel zorgen over wat ze op de lange termijn voor de industrie zouden betekenen. "Ik denk dat we trouw moeten blijven aan waar biologisch voor staat met de regels die al jarenlang centraal staan en die niet aangepast of verwijderd zouden moeten worden," zegt Zamora. "Anders gaat de integriteit van de biologische sector verloren."

Bron: AgNet West (Brian German)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.