Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Landgenoten doet mee aan de Warmste Week

Vorig jaar werden tijdens de Warmste Week 10.576 hartverwarmende acties georganiseerd. De Landgenoten doen dit jaar opnieuw mee! Zij maken werk van meer landbouwgrond voor bioboeren.  

Wekelijks verdwijnen er zo'n 25 landbouwbedrijven in Vlaanderen. De prijs van landbouwgrond is de afgelopen 10 jaar verdrievoudigd. Landbouwgrond kopen is voor vele boeren niet meer haalbaar. In deze harde economische realiteit is het geen wonder dat boerenfamilies de handdoek in de ring gooien. Wie gaat er binnen 20 jaar voor ons voedsel zorgen? 

Samen met een beweging van meer dan 1000 boeren en burgers, koopt of beheert De Landgenoten landbouwgrond en verhuurt die aan bioboeren over de generaties heen: hoe meer vruchtbare velden wij kunnen aanbieden, hoe meer verse voeding zij kunnen produceren. Goed nieuws voor onze gezondheid, de lokale gemeenschap en het milieu.

Registreer je actie
Een paar mensen is al in actie geschoten: De Heerlijckyt van Elsmeren, Peter Plusquin en Hade Bamps van Levuur gaan samen met geëngageerde deelnemers samen meer dan 80 boeken lezen over en voor een duurzame wereld. Schrijf je in voor de Warme Wereld-wijzer. Anderen breken hun hoofd om een originele online actie op te zetten. Daarover komt binnenkort meer informatie. 

Geïnteresseerden kunnen hun eigen actie voor De Landgenoten nog registreren of bijvoorbeeld meelopen tijdens de Warmathon of meebakken met de Ketnet Koekenbak. 

Onder de kerstboom
Een stukje grond als cadeau van de Sint of voor kerst? Eén aandeel van De Landgenoten is goed voor zo'n 50 vierkante meter méér vruchtbare bodems, méér lokale & veerkrachtige landbouw, méér biodiversiteit en méér gezonde, verse voeding. 

Publicatiedatum: