Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het eerste (bio-)bier met ingrediënten uitsluitend uit de stad Zürich

Amboss Bier brengt samen met Grün Stadt Zürich het eerste biologisch geproduceerde 'Züri-Bier' gemaakt van gerst op de markt. Het alcoholgehalte moet boven het gemiddelde liggen. 

In totaal 5,8 ton zware, met gerst gevulde zakken staan er in het magazijn van Amboss Bier in Zürich-Altstetten. Tot april moet hiervan 20.000 liter bier gebrouwd worden. Samen met Grün Stadt Zürich, een dienstafdeling van de Zwitserse stad Zürich, brengt Amboss volgend jaar het eerste biologisch geproduceerde Züri-Bier op de markt: "We wilden een gerstbier creëren waarvan de inhoudsstoffen uit de stad Zürich of de nabije omgeving stammen – de gerst komt van het Juchhof, het mout werd verkregen uit graan uit de stad Zürich en ook het water stamt uit Zürich", zegt Amboss mede-eigenaar Thomas Schreiber. Daarmee heeft men zich echter ook ingelaten met een experiment: "In plaats van brouwgerst zou hier ook voedergerst kunnen staan", aldus Thomas.

Hagel en hevige regen kunnen de teelt verwoesten
Bovendien zouden hagel en hevige regen de teelt kunnen verwoesten, verklaart Bernhard Koch van landbouwbedrijf Juchhof en landbouwleider van Grün Stadt Zürich. Hoge temperaturen en een droge grond zijn een voorwaarde. Dit jaar is dat echter goed gelukt: "We hadden een goed voorjaar en goede zomer."

Voor Grün Stadt Zürich kwam de aanvraag van Amboss Bier precies op het juiste moment: "Het landbouwbedrijf Juchhof schakelt momenteel over op biologische landbouw", vertelt Bernhard. "De biologische landbouw biedt ons meer mogelijkheden om de teelt van nieuwe culturen te testen en ons aanbod uit te breiden met brouwgerst." Desondanks waren er een paar moeilijkheden, zegt Bernhard. Zo moest er eerst nieuw zaaigoed in bio-kwaliteit geregeld worden.

Nieuw bier moet hoger alcoholgehalte hebben

En hoe zal het bier dat uitsluitend uit gerst, mout en water bestaat, gaan smaken? "Het wordt een lokaal, goudgeel en moutig bier met een bepaalde diepte", verklaart Thomas. "Met de diepte bedoel ik een hoger alcoholgehalte." Ook qua prijs moet het iets boven het gemiddelde liggen: "Omdat we alles op kleine schaal produceren, wordt het een beetje duurder." Men zal er echter op letten dat het voor iedereen betaalbaar blijft, aldus de mede-eigenaar van Amboss.

Bron: 20min.ch 

Publicatiedatum: