Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale bio-conferentie voor het eerst gehouden in Oostenrijk

De 'International Conference on Organic Agriculture Sciences' (ICOAS´18) werd van 7 tot en met 9 november voor het eerst in Oostenrijk gehouden. Hoge internationale deskundigen kwamen bijeen in kasteel Esterhazy in Eisenstadt, om kennis en ervaringen uit de meest uiteenlopende categorieën van de bio-teelt uit te wisselen. Onder het motto 'Dynamic Developments in Organic Research – strengthening Partnerships across Europe and beyond' stond daarbij de versterking van de Oost-Europese partnerschappen in het middelpunt. "Oostenrijk is bio-land nummer 1 – we zijn een voorbeeld voor veel EU-landen. Daarom zijn we blij dat we de ICOAS´18 in Oostenrijk mochten houden", benadrukt Elisabeth Köstinger, de Oostenrijkse minister van Duurzaamheid en Toerisme. De driedaagse conferentie werd als gezamenlijk project van FIBL Oostenrijk, Esterhazy Betriebe GmbH, Netzwerk Zukunftsraum Land en het ministerie van Duurzaamheid en Toerisme (BMNT) georganiseerd. Op de eerste twee dagen presenteerden referenten uit 26 Europese landen een bandbreedte aan actuele onderzoeksresultaten over biologische teelt, waarover intensief gediscussieerd werd vanuit verschillende perspectieven.

Oostenrijks bio-actieprogramma draagt vruchten

"De trend richting biologische teelt is in Oostenrijk ongebroken. Een steeds groter biologisch aandeel op de akkers, in de stallen en in de schappen tonen dat het bio-actieprogramma van het ministerie van Duurzaamheid en Toerisme effect heeft. De maatregelen werden goed gekozen en succesvol gerealiseerd“, aldus Elisabeth. Dit succes kan gemeten worden aan de toename van het aantal bio-bedrijven, het bio-areaal en de omzet die behaald wordt met bio-levensmiddelen. Zo is het bio-areaal inmiddels gestegen naar meer dan 640.000 hectare; daarmee wordt op circa 25% van al het landbouwareaal in Oostenrijk biologisch geteeld.

De omzet aan bio-levensmiddelen steeg sinds het begin van het bio-actieprogramma met 26 procent naar 1,8 miljard euro. Dat is circa 10% van de totale levensmiddelomzet in Oostenrijk.

Bron: ots.at  

Publicatiedatum: