Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Organic Trade Association zoekt 'grootse ideeën' voor vrijwillig controleprogramma

De Organic Trade Association heeft belanghebbenden in de biologische sector uitgenodigd om hun grootste en beste ideeën in te sturen over hoe ze het beste gemeenschappelijk een vrijwillig controleprogramma voor de biologische sector in kunnen stellen. De komende zes maanden kunnen geïnteresseerde partijen ideeën  insturen voor dit initiatief, genaamd "GRO Organic".

Het GRO Organic-initiatief is een vrijwillig programma dat gefinancierd wordt door de private sector. Het doel van het programma is om het biologische merk te promoten, fondsen voor biologisch onderzoek en consumenteneducatie te creëren en meer biologische landbouw op te zetten in de VS. 

Goede ideeën gezocht
De zes maanden durende periode waarin ideeën kunnen worden ingestuurd, eindigt op 30 april 2019. Geïnteresseerden krijgen een set van strategische vragen die ze kunnen beantwoorden, gericht op vijf zorgen van het vrijwillige programma: deelname, financiering, besluitvorming, programmering en algemene problemen. 

"Door er allemaal samen over na te denken en ideeën in te brengen, kunnen we ervoor zorgen dat de biologische industrie het centrum van de goede voedselbeweging blijft en verandering door blijven voeren voor de gezondheid van consumenten en het milieu," vertelde Melissa Hughes, Chief Mission Officer en General Counsel bij Organic Valley, en lid van de GRO commissie.

De Organic Trade Association heeft in mei 2015 al een aanvraag bij het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) ingediend om een verplicht federaal biologisch controleprogramma in te laten stellen. In januari 2017 heeft het USDA officieel een landelijk biologisch programma voorgesteld en hebben ze het programma geopend voor commentaar van het publiek. In mei 2018, een jaar nadat de reactieperiode voor het publiek was gesloten, heeft de USDA de regelgevingsprocedure echter beëindigd zonder een referendum binnen de industrie te organiseren.

Een idee inleveren
Deelnemers kunnen hun ideeën via het internet inleveren. E-mails kunnen gericht worden aan [email protected]. Naam, locatie en bedrijf moeten genoemd worden in de bijdrage. Nadat de periode waarin ideeën kunnen worden ingestuurd is geëindigd, zullen de bijdrages georganiseerd en samengevat worden voor verdere gesprekken.

Al grote ideeën
In de zomer van 2018 heeft de biologische sector besloten om het GRO Organics programma op te zetten om het werk te doen dat het federale programma anders wellicht had kunnen doen. Er zijn inmiddels vier prototype-programma's geïdentificeerd die in januari geïntroduceerd zullen worden. Deze programma's zullen zich richten op de meest belangrijke behoeftes van de sector en bevat programma's waarin geïnvesteerd kan worden als het formele vrijwillige programma is gecreëerd. 

De Organic Trade Association werkt samen met Organic Voices en de 'It's Not Complicated' campagne van de groep om de verwarring rond de biologische sector weg te nemen. Het doel is dat de campagne de komende twee jaar minimaal €1,8 miljoen op gaat brengen.

Naast de promotionele campagne zijn ook andere programma's opgezet, waaronder: 1) het doen van consumentenonderzoek naar de meest effectieve manieren om het biologische merk te versterken; 2) het maken van een portfolio over de gezondheid van de bodem en het doen van onderzoek naar klimaatsverandering om kennis te verbeteren en de voordelen van de biologische teelt te benadrukken; en 3) het leveren van de nodige financiering voor de uitbreiding van landbouwvoorlichtingsdiensten in het hele land. 

Bron: Global Newswire

Publicatiedatum: