Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische kerstbomen ter adoptie

Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Niet nodig vindt Adopteereenkerstboom. "Bij ons huur je een kerstboom, die na gebruik in de huiskamer, in januari wordt terug geplant", aldus het bedrijf. "Elke boom krijgt een uniek nummer, waardoor je het volgend jaar je eigen boom opnieuw kan adopteren. Een boom die bovendien volledig biologisch gekweekt is. Zo groen kan je kerst zijn." Adopteereenkerstboom is begonnen in 2005 op kwekerij Randijk in Leusden en nu heeft Adopteereenkerstboom 16 uitgiftepunten door heel Nederland.

Bijzondere kweekmethode
De adoptie kerstbomen worden zo opgekweekt, dat ze een compact wortelstelsel ontwikkelen. Die compacte kluit zorgt ervoor dat de fijne haarwortels intact blijven, waardoor ze gemakkelijker wortelen bij de herplant in januari. Gemiddeld genomen overleeft circa 85% v.d. kerstbomen de herplant. De kwekers van adopteereenkerstboom gebruiken geen kunstmest, hormonen of chemische bestrijdingsmiddelen.

Statiegeld
Bestaande klanten halen hun eigen, gereserveerde boom voor de kerst weer op. Nieuwe klanten zoeken een boom naar voorkeur uit bij een van de uitgiftepunten. Iedereen betaalt 10 euro statiegeld bovenop de huurprijs van de boom. De kaart met verzorgingstips, die alle adoptieouders meekrijgen, zorgt ervoor dat de kerstboom ook thuis goed kan worden verzorgd. Een adoptieboom plaats je niet tegen de verwarming aan, om maar een voorbeeld te noemen. Wie zijn boom in goede staat terugbrengt in januari, krijgt zijn statiegeld retour.

Je eigen boom
Elke adoptieboom heeft zijn eigen unieke nummer. Adoptanten kunnen hun boom met dit nummer registreren, waardoor ze het volgend jaar hun eigen boom opnieuw kunnen adopteren. Zo keert een adoptieboom meerdere jaren achter elkaar terug naar ‘thuis’, in dezelfde huiskamer. Tot het moment dat deze te groot is geworden of de liefde over is. Dan zal de kweker hem voor een laatste keer herplanten op een plek waar hij door kan groeien.

Voor meer informatie:
www.adopteereenkerstboom.nl 

Publicatiedatum: