Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

25-jarig bestaan Biodyvino

Biodyvino bestaat 25 jaar en dat mocht wel even in de picture geplaatst worden. Daarom werd een “Event” geprogrammeerd in de “Skybar” van het prestigieuze Lindner hotel in hartje Antwerpen op 3 november. Dit werd een groot succes met in de voormiddag een voordracht door de Nederlandse Master of Wine Job de Swart gevolgd door een uitgebreide wijnproeverij met een 80-tal wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland en Australië en begeleid door 11 wijnbouwers. Het event werd afgesloten met  een “Food & Wine pairing dinner”.

BIOTIEK werd opgericht in 1993 door Antoon De Paepe als verlengstuk van een jarenlange hobby als wijnliefhebber en na een volledige carrière in het bankwezen. Hij stortte zich in dit avontuur  zonder één klant of wijnleverancier. "Biowijn was toen nog  nauwelijks gekend en werd door zogenaamde “wijnkenners” met misprijzen bekeken", vertelt Antoon. 

"Eerlijk gezegd, goede biowijnen vinden was toen echt geen sinecure maar die waren er wel. Die kon men alleen maar ontdekken mits een paar honderd bezoeken aan de toen nog schaarse bio wijnbouwers werden toegevoegd", aldus Antoon. "Na vele duizenden kilometer prospectie in gans Europa verzamelde ik een stevige portefeuille. Mede gesteund door mijn zoon Jörg werd het pioniersbedrijf in België de grootste invoerder van uitsluitend biologische, biodynamische en natuurwijnen." Daarbij zitten ook  heel wat topwijnen. "Enkele grote namen van toen waren o.a. Nicolas Joly (Loire), Pierre Frick (Elzas), Pierre Ouzoulias (Saint Emilion Grand Crû), Château Caraguilhes en Château Saint Auriol (Languedoc), Château Romarin en Domaine Terres Blanches (Les Baux de Provence), Jean Goulley (Chablos), La Canorgue (Lubéron), Erbaluna (Piemonte), Jozef Loacker (Toscane en Alto Adige),  Casal dos Jorsdoës (Portugal), Viña Ijalba (Rioja)." 

BIOTIEK kreeg een echte boost door de fusie in 2013 met VINO MUNDO, een andere invoerder, gerund door David en Vincent, jonge geschoolde wijnkenners in dezelfde sector.

BIODYVINO was een feit. Momenteel werkt Biodyvino met een 80-tal wijnbouwers uit 11 landen van Europa en overzee, gedragen door een enthousiast  team van  een tiental medewerkers.

Bron: Diodyvino 

Publicatiedatum: