Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Olivier Maugeais , Pom’Evasion:

Frankrijk: "7.500 ton appelen maken de overstap naar bio"

Pom'Evasion is een van de toonaangevende Franse appelteeltorganisaties. Olivier Maugeais: "Begin september rijpten enkele rassen vroeg. Hun beperkte opslagmogelijkheid verstoorde de markt. De volgende 2 maanden wordt balans opgemaakt omdat de uiteindelijke oogst lager dan verwacht is."

Olivier Maugeais

"Gala en Golden zijn de belangrijkste rassen voor de Franse markt. De oogst van Golden is erg klein en de volumes van Gala liggen 10-15% lager dan geraamd. De markt zal zich snel herstellen."

De boomgaarden van Pom'Evasion liggen in de Loire Vallei. "Door de goede oogstomstandigheden zijn onze Gala's goed houdbaar."

De Pom'Evasion telersgroep

Op naar bio-teelt
"De uitdaging van 2018 voor Pom'Evasion is het steunen van telers bij de overstap naar bio-teelt. Momenteel maakt 7.500 ton appelen de overstap naar bio."

"We verkopen onze bio-appelen onder het merk Henriette Jolly Bio. We bieden een gevarieerde lijn. Oude rassen met de smaak van Yesteryear, meer klassieke rassen als Gala, Golden en Granny en innovatieve rassen als Ariane. Alle smaken en kleuren worden geteeld."

Kist en zakje Henriette Jolly Bio

"We bieden ook peren onder het merk Henriette Jolly Bio aan. Er zijn vier rassen: Angélys, Comice, Conference en Xenia.

Een gebalanceerde markt
"Momenteel ligt het aanbod van bio-producten onder de vraag. Hoewel de bio-markt een snelgroeiende markt is, is het nog een nichemarkt. De laatste vijf jaar heeft de marktgroei de prijzen gestabiliseerd omdat vraag en aanbod in balans blijven."

Export
Pom'Evasion exporteert 50% van z'n teelt. "We zijn een grote exporteur voor Engeland. We verkopen ook veel in Azië en Zuid-Amerika. In het Midden-Oosten zijn we ook actief, maar het is momenteel een concurrerende markt met agressieve prijzen."

Het hele jaar Franse appelen
Met 28 verschillende appelrassen is Pom'Evasion een echte appelspecialist. De 11 telers werken op 1.000 ha boomgaard, waaronder 150 ha voor bio-teelt. Het bedrijf biedt het hele jaar Franse appelen aan.

Henriette Jolly Golden 

Henriette Jolly Royal Gala 

Voor meer informatie :
Groupe Pom’Evasion 
Parc d’activités de Lanserre, 10 rue de la Fuye
49610 Juigné Sur Loire Les Garennes sur Loire
Tel: +33 (0)2 41 95 72 20
Email: [email protected]  
www.pomevasion.fr