Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 16 december

Kerstmarkt op nieuwe boerderij Dijklandhoeve tussen Aa-landen, Holtenbroek en Stadshagen

Op zondag 16 december vindt de boerenkerstmarkt van de Zwolse Stadslanderijen plaats. Bezoekers kunnen onder andere eigengemaakte kazen, huisgemaakte chutneys, lokaal geperste notenolies en handgedraaide pesto’s, verse groenten, vlees en lang houdbare producten zoals pompoenen, kolen, aardappelen en knolgewassen kopen. De locatie is de nieuwe boerderij De Dijklandhoeve, op het ‘drielandenpunt’ tussen Aa-landen, Holtenbroek en Stadshagen, Luttekeweg 1, Zwolle.

Tussen 11.00 en 17.00 uur gaan de vuren aan op het erf van deze nieuwe boerderij van boerencoöperatie De Zwolse Stadslanderijen. In het Boerderijcafé zijn warme en koude dranken verkrijgbaar en de boeren zorgen voor passende hapjes en proeverijen. De speelschuur is geopend met de Strobalen Stormbaan, de Klimbaan, de Bamboestiek Bouwplaats en de Knuffel Corner met kleine boerderijdieren. In het Strobalentheater treden verhalenvertellers op met winterverhalen en komen muzikanten live concerten geven. 

Ritme van de tijd
De boeren van de Stadslanderijen maken de Zwollenaar met hun seizoensevenementen bewust van het ritme van de tijd: "In deze donkere dagen slaan we voorraden in en kruipen we bij elkaar voor de kachel, is het tijd voor bezinning en een goed verhaal, het maken van muziek, het samen eten en plannen maken voor de nieuwe lente."  Stadslanderijen biedt pakketten met complete versboodschappen aan en werkt daarnaast aan haar webshop en eventuele fysieke winkel. Geïnteresseerden in lokaal, supervers en biologisch eten, kunnen op de website van de Zwolse Stadslanderijen kijken naar de mogelijkheden om klant te worden. 

Wat is de Zwolse Stadslanderijen
De Zwolse Stadslanderijen is een stadslandbouwcoöperatie die groenten, vlees, zuivel, kaas, ingemaakte producten en bloemen produceert in de stadsrandzone van Zwolle, tot maximaal 30 kilometer van de Peperbus. Het is een samenwerkingsverband van boeren en tuinders in alle hoeken van van de stad, die de inwoners stad willen verleiden, lokaal, supervers en biologisch te gaan eten. De boeren zorgen via dit samenwerkingsverband mede voor nieuwe natuur en meer recreatiemogelijkheden om de stad. Er werd al vier hectare nieuwe natuur aangelegd met drie struinpaden eroverheen. Tot het samenwerkingsverband behoren de Huppe, de Vreugdehoeve, het Rode Huis, Tuin Salland, Overesch, Bloementuin Zwolle en De Kas van Kaat. Daarnaast betrekt de coöperatie producten van boeren/leveranciers in de Zwolse ommelanden.

Voor meer informatie:
www.stadslanderijen.nl/kerstmarkt 

Publicatiedatum: