Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutco AG teelt op 60 hectare passiefruit in biokwaliteit

"Onze investering in passiefruitteelt en-verwerking in Nicaragua bereikt etappedoel"

Chimaco SA, het Nicaraguaanse zusterbedrijf van het Zwitserse Frutco AG, is het gelukt om op 60 hectare succesvol bio-passiefruit te telen van de beschermde variëteit 'Chimaca'.

Vakkundige en duurzame teelt
De agronomen van Chimaco SA begeleiden ook een eigen demoplantage, waarop contractfarmers van het bedrijf geschoold worden op het gebied van vakkundige en duurzame teelt en het verzorgen van conventionele passiefruitteelt. Ze helpen de farmers met technische kennis en agrarische expertise tijdens de gehele duur van de samenwerking. Momenteel staat er 200 hectare duurzaam geteeld fruit (waarvan 60 hectare bio-teelt) voor de verwerking ter beschikking.

Juan Ramirez met de eerste exemplaren van de 'Chimaco Variety'

Op de middellange termijn zal er op circa 1.000 hectare geteeld worden, waarbij de Zwitserse bedrijfsgroep de farmers 100% afname van hun fruit garandeert. Het areaal zal altijd een mix zijn tussen groepseigen landbouwgrond en grond van derden (middelgrote farmers). Daardoor en met de bedrijfseigen verwerking van het fruit in Chinandega bij Frutco de las Americas SA kan een volledig duurzame supply chain onderhouden worden en kunnen stabiele prijzen gedurende meerdere jaren gegarandeerd worden.

Volautomatische productie
Het nieuwe fabrieksgebouw van Frutco de las Americas SA - een 100% dochterbedrijf van Holding CT Finance AG - is inmiddels gereed en bevindt zich in een douanevrije zone direct in het centrum van het teeltgebied in de buurt van de Pacifische haven Puerto Corinto. De binnenafwerking loopt op volle toeren. De volautomatische moderne Rossi&Catelli productie-installatie van CFT in Parma zal begin 2019 naar Nicaragua verscheept worden. Frutco de las Americas SA zal de productie in het tweede kwartaal van 2019 oppakken. 

Teelt van de beschermde 'Chimaco variëteit'

De gehele investering van CT Finance AG in Nicaragua, farms en verwerking, werd in april 2018 in Dubai onderscheiden met de 'Runner Up' voor de 'beste buitenlandse directe investering in Latijns-Amerika en de Caraïben' van het AIM (Annual Investment Meeting).

Verdere informatie:
Frutco AG - Obst- und Gemüseverarbeitung
Contactpersoon: Bianca Hinrichs
Adres: Weite G. 26, 5400 Baden, Schweiz
Telefoon: +41 62 849 99 60
[email protected] 
www.frutco.ch  

Publicatiedatum: