Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Clippen zonder Clip

Bio-oplossing voor netverpakkingen

Dagelijks komen consumenten in aanraking met verpakte producten. Consumenten worden zich steeds meer bewust van het belang van gezonde voeding en duurzame voedselproductie. Ze stellen eisen aan hun levensmiddelen, ook aan de verpakking ervan.

Per 1 januari 2019 treedt in Duitsland de nieuwe verpakkingswet Verpakkungsgesetz (VerpackG) in werking. Die vervangt de huidige Verpackungsverordnung (VerpackV). Het hoofddoel van de nieuwe wet is om meer afval uit privé-huishoudens te recyclen. De nieuwe verpakkingswet 2019 is ook bedoeld om detailhandelaren meer verantwoordelijkheid te geven voor het bevorderen van het gebruik van milieuvriendelijke en recycleerbare verpakkingen.

Om in te spelen op deze nieuwe regelgeving en het belang hiervan uit te dragen, presenteert Sarco een nieuw soort bionet. Dit bionet is geschikt voor alle gangbare verpakkingsmachines en kan eenvoudig worden gesloten met behulp van ultrasone technieken. In combinatie met bio wijnglaslabels ontstaat een volledig composteerbare geëxtrudeerde netverpakking. Dit kan geproduceerd worden met snelheden van 70 stuks per minuut zonder wijnglaslabel en 30 stuks per minuut met wijnglaslabel.

Een andere milieuvriendelijkere netverpakking is een geweven net. Tijdens de productie wordt er gebruik gemaakt van 100% hernieuwbare bronnen zonder toevoeging van milieuschadelijke kunststoffen. Het materiaal van de verpakkingsnetten kan volledig biologisch worden afgebroken. Deze netverpakking wordt gesloten op traditionele wijze met een metalen clip of met een nieuwe innovatieve kunststof clip.

Voor meer informatie:
Sarco Packaging & Equipment
Rondgang 21
5311 PB Gameren
0418-562553
[email protected]
www.sarcopackaging.com
www.verpakkingsidee.nl 

Publicatiedatum: