Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijd groeit de vraag naar biologische asperges

Asperges zijn een belangrijk ingrediënt in soepen en verse gerechten. Vanwege haar voedingseigenschappen en smaak is de groente gewild bij grote bedrijven als hoofdingrediënt in soepen. Er wordt dan ook verwacht dat asperges de eerste keuze zullen worden voor soepproducenten aangezien veel van hen nu al asperges in hun producten verwerken. De asperge wint ook aan populariteit als ingrediënt in kant-en-klaar maaltijden. 

Op de wereldwijde aspergemarkt neemt bovendien de vraag naar biologische asperges toe en jaarlijks stijgt het aantal biologische telers. 

Consumenten worden steeds gezondheidsbewuster en ook dit jaagt de vraag naar biologische asperges aan. Biologische asperges worden met name in Noord-Amerika en Europa gegeten. In de Amerikaanse staat Kentucky is de teelt van biologische asperges bijvoorbeeld een ware trend geworden. De groente wordt geëxporteerd naar landen waar de vraag groot is. Nergens ter wereld worden zoveel biologische asperges geteeld als in Kentucky. 

Verse asperges hebben veruit de voorkeur boven diepgevroren of asperges in conserven. Eind 2017 raamde Future Market Insights het aandeel verse asperges op de wereldwijde aspergemarkt op bijna 74% en de verwachting is dat het verse segment de overhand zal blijven houden. 

Afzetmogelijkheden verse asperges bedragen meer dan  €17,5 miljard
De groeiende populariteit van verse asperges blijkt uit de aantrekkende vraag. Volgens 364analyze.com  zullen de marktinkomsten van verse asperges in 2017 ruim €17,5 miljard bedragen en de verwachting is dat de marktwaarde tegen 2027 naar €26,3 miljard zal zijn gegroeid met een cumulatief jaarlijks groeipercentage van 3,3%, en dat is het hoogste binnen alle segmenten van de wereldwijde aspergemarkt.

 

Publicatiedatum: