Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aeres Warmonderhof laat geïnteresseerden snuffelen aan beroep van boer of tuinder

Nieuwe telers staan dichter bij de consument

Veel nieuwe telers in Nederland kiezen voor biologische of biodynamische zelfoogsttuinen. Ze verkopen oogstaandelen, groentenpakketten of hebben een boerderijwinkel aan huis. Deze nieuwe telers hebben veel meer contact met hun consument en dat vraagt behalve ondernemende en uitvoerende vaardigheden ook een stevige sociale en voorlichtende kant. Aeres Warmonderhof leidt dit soort nieuwe telers op: zowel jongeren als volwassenen. Donderdag 22 november is er een informatiedag van deze voltijds- en deeltijdopleiding biodynamische land- en tuinbouw. Adres: Wisentweg 12, Dronten.

De school heeft een hoofdlocatie in Dronten en een dependance in Amsterdam. De studenten die hier worden opgeleid, kunnen voldoen aan de vraag van de huidige consumenten naar duurzaam en lokaal geproduceerd eten, waarbij bodem, planten en dieren niet worden uitgeput en waarin de boer een eerlijk loon krijgt. De kringloop staat centraal staat en een gezonde bodem is de basis voor gezond voedsel.

Wonen, werken en leren inéén
Aeres Warmonderhof  is de enige door de staat erkende biodynamische landbouwopleiding in Europa. Jongeren en volwassenen uit het hele land en het buitenland stromen dan ook in met vooropleidingen van vmbo tot vwo. Op Aeres Warmonderhof gaan praktijk en theorie echt hand in hand. De jongeren leren, werken én wonen vier jaar lang op de school. ’s Morgens zitten ze in de les, ’s middags werken ze in de tuinbouw, veehouderij, fruitteelt en akkerbouw. De volwassen deeltijders komen één dag per week naar school en lopen twee dagen per week stage op een biologische of biodynamische boerderij naar keuze. In twee jaar kunnen zij hun carrière een nieuwe richting geven.

Toekomstperspectief
Bezoekers van de informatiedag volgen tijdens de informatiedag een proefles en krijgen opleidingsinformatie en een rondleiding op een aantal praktijkboerderijen en de school. Zo kunnen zij het beste ontdekken of het boerenleven iets voor hen is. Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine boerderijen, begeleider op zorgboerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven.

Studenten vertellen
Op de website van de school vertellen studenten zelf hoe het wonen, werken, leren eraan toe gaan op Aeres Warmonderhof www.warmonderhof.nl/studeren/leren 

Geïnteresseerden voor een bezoek aan de infodag moeten zich even aanmelden via de website www.warmonderhof.nl 

Publicatiedatum: