Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Does, Udea:

“Wij gaan keihard knokken voor de toekomst van de bio-speciaalzaken”

Tholen – Binnen de bio-sector zijn er veel vragen door de overname van Natudis, Kroon en Hagor door Udea. Dat merkt ook algemeen directeur van Udea Erik Does: “Wij merken dat klanten willen weten hoe het zit, maar wij kunnen daar nu nog niet veel over vertellen. Wij zitten nu met onze handen op onze rug, omdat we moeten wachten op goedkeuring van de ACM. We wachten vooral op de bekendmaking van alle details en hopen dat de overname echt door kan gaan. We staan te trappelen om het concreet meer vorm te geven.”

“Wij denken dat de branche deze schaalgrootte erg hard nodig heeft. We zien dat de markt voor biologisch groter wordt, maar we zijn eigenlijk maar een kleine partij. Supermarkten zijn tegenwoordig vaak groter dan wij. Maar doordat wij de waarde die de bio-branche in zich heeft vooropstellen, kunnen we de concurrentiekracht verbeteren.”

De overname kwam wellicht als een verrassing voor velen, omdat Natudis en Udea jarenlang ‘concurrenten’ van elkaar waren. “Als wij Natudis niet zouden overnemen, zouden partijen het hebben overgenomen die onze merken richting de reguliere retail zouden gooien. Dat zou de positie van de bio-speciaalzaken in het nauw komen. Dat heeft ons doen besluiten om de overname te realiseren. We hopen met onze afnemers het beste uit beide bedrijven te halen. We gaan keihard knokken voor de toekomst van de bio-speciaalzaken!”

“Ook de nieuwbouw van Udea past bij de ambitie om de biologische specialist in de Benelux te worden. Momenteel wordt die volledig duurzame nieuwbouw gerealiseerd op een perceel van ruim 6 ha. Eind 2019 zal het magazijn in gebruik worden genomen. Dat wordt de volgende slag in efficiëntie en schaalvoordelen wat onze klant moet merken. We investeren fors, maar dat zouden we niet doen als we geen vertrouwen hadden in de toekomst”, besluit Erik.

Voor meer informatie:
Udea
Doornhoek 4040
5465 TD Veghel
0413 526700
[email protected]  
www.udea.nl