Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verspilling is verrukkelijk

Eco-groothandel breidt assortiment verder uit

Tholen – Bart de Vries en Rob Bos zijn in 2007 begonnen met Eco-logisch: een (web)winkel in duurzame producten. “Onze producten gaan van bouwmaterialen tot babyartikelen”, vertelt Bart. “Zes jaar geleden zijn we hierbij ook met Eco-groothandel begonnen, omdat winkeliers zagen dat wij zoveel verschillende merken in het assortiment hadden. We leveren onze producten vooral aan de retail. We kunnen in een bio-supermarkt het non-foodschap helemaal vullen.”

Dit schap bestaat dan onder andere uit schoonmaakmiddelen, huishoudelijke artikelen en verpakkingsmateriaal. “Onze nieuwe focus ligt op zero-waste producten en voedselverspilling. We hebben bijvoorbeeld tandenborstels en rietjes van bamboe, katoenen zakjes voor groenten en fruit en verschillende verpakkingen om producten in te bewaren zoals de foodhuggers.”

Verspilling is verrukkelijk
Binnenkort breidt Eco-groothandel het assortiment nog verder uit. “We worden distributeur voor Verspilling is verrukkelijk. Dat is een verzameling van 18 merken die reststromen verwerken tot producten. Samen met MVO Nederland bouwen we hier een heel schap omheen.” Momenteel zit het concept nog in de testfase. “Vanaf januari gaan we het concept echt uitrollen. Voor de testfase werken we nu met een paar losse winkels, en we gaan dit volgend jaar flink uitbreiden. Bij dit schap kunnen wij ook zorgen voor het hele non-food gedeelte. Winkels die interesse hebben in de producten, kunnen zich nu al bij ons aanmelden.”

En de andere plannen voor de toekomst? “Onze doelstelling om twee eigen bouwwinkels te beginnen, staat nog steeds”, lacht Bart. “Daarnaast willen wij graag ons bereik verder gaan vergroten. Nu liggen de ecologische producten vaak in speciaalzaken, maar we willen bijvoorbeeld ook graag dat mensen de bamboetandenborstel bijvoorbeeld in regulier winkels kunnen kopen”, besluit Bart.

Voor meer informatie:
Bart de Vries
Eco-Groothandel
Zeebergweg 10
1051 DE Amsterdam
020 6823707
[email protected]  
www.eco-groothandel.nl  
www.verspillingisverrukkelijk.nl