Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toename biologisch aanbod

Fotoverslag AGF innovaties PMA

Zo'n 200 groenten en fruitproducten namen deel aan de Fresh Summit Fresh Ideas Showcase. Het was wel duidelijk dat bedrijven blijven focussen op het creëren van waarde door middel van betere verpakkingen. Topseal en hersluitbare verpakkingen winnen steeds meer terrein. Om zich te onderscheiden, richten bedrijven zich in toenemende mate op het ontwikkelen van efficiënte en ruimtebesparende verpakkingsoplossingen. Alleen al in de categorie snacktomaten kwamen er diverse stapelbare producten op de markt. 

Klik hier voor alle deelnemende producten aan de Fresh Ideas Showcase.

Over de gehele linie groeide het biologische aanbod waarbij de focus lag op jaarronde beschikbaarheid. Een selectie nieuw geïntroduceerde bioproducten, waaronder biologische vijgen, een toenemend aantal biologische kasgroenten, biologische aardappelproducten, biologische ready-to-drink kokosnoten, biologische basilicum en guacamole. 

Ongeveer twee jaar geleden is een aantal kastelers begonnen met het uitbreiden van de zachtfruitteelt onder glas. Deze trend zet zich voort en steeds meer kastelers bieden één of meer zachtfruitcategorieën aan. 

De deelnemers aan de Showcase deden automatisch mee voor de Best Overall Product Promo en kwamen eveneens in aanmerking voor de Best Packaging Promo. Met haar biologische (living) kruiden sleepte Shenandoah Growers de Best Overall product Promo in de wacht. Sambrailo Packaging kwam met haar Readycycle Sustainable Packaging als winnaar van de Best Packaging Award uit de bus.

Het team van Shenandoah Growers poseert trots met de award voor Best Overall Product.

Het team van Sambrailo Packaging sleepte de Best Packaging Award in de wacht.

Klik hier om alle Innovations te bekijken.