Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense export bio naar EU groeit

Tussen januari en augustus van dit jaar verzond Chili biologische producten ter waarde van 49 miljoen dollar (43 miljoen euro) naar de EU, waarmee de 42 miljoen dollar (36,9 miljoen euro) van het gehele vorige jaar al overtroffen werd.

Chili presenteerde deze cijfers tijdens de vakbeurs SIAL Paris, die van 21 tot 25 oktober gehouden werd en waar de voedingssector bijeen is. Tijdens de beurs staan traditiegetrouw op de laatste trends op het gebied van voeding in de spotlights.

Voor de eerste keer presenteerde Chili op deze beurs een biologisch paviljoen, met zes bedrijven die gevriesdroogde maqui, sap, haver, specerijen en bewerkte voedingsmiddelen, zoals fruitpulp en ingevroren zachtfruit, produceren. Hiermee kwam het land zowel tegemoet aan de groeiende vraag van Europese consumenten naar dit soort producten, als aan importeurs, door het bieden van een kwaliteitsproduct dat wordt erkend in de EU.

"Deze vernieuwing in de presentatie van Chili op de SIAL komt niet alleen tegemoet aan de behoeften van een land, maar versterkt ook een sector die elke dag sterker wordt. Dit jaar trad de overeenkomst inzake de gelijkwaardigheid van de biologische handel met de EU in werking, waarmee de EU Chili niet alleen als een commerciƫle partner erkent, maar ook als een veilige leverancier met een internationale garantie. In de periode januari t/m augustus 2018 was onze biologische export naar de markt al groter dan die van geheel 2017, terwijl we nog vier maanden te gaan hebben dit jaar. Het is zonder twijfel een grote stap voorwaarts voor deze sector en de export van Chileense voedingsmiddelen" zegt de directeur van ProChile, Jorge O'Ryan.

Chili was daarnaast met nog twee andere paviljoens aanwezig op de beurs. Een voor de landbouwsector, met het aanbod van 31 bedrijven die noten en gedroogd en diepgevroren fruit leveren, waarvan het grootste deel naar Europa verzonden wordt. Het andere paviljoen bevond zich in de 'nationale hal', waar ProChile, InvestChile en de vertegenwoordigde organisaties van de sector van noten en gedroogde pruimen aanwezig waren.

"Dit is de eerste keer dat we het Chileense paviljoen opgesplitst hebben in gespecialiseerde sectoren. We weten dat dat bedrijven die de beurs bezoeken in staat stelt om precies daar te zijn waar zaken worden gedaan. We hebben hoge verwachtingen met betrekking tot wat dit onze sector zou kunnen helpen bereiken. In 2017 exporteerden we voor meer dan 15,7 miljard dollar (13,8 miljard euro) en onze sector wordt meer en meer erkend, niet alleen vanwege zijn kwaliteit, maar ook vanwege de innovatie en de toepassing van technologie", stelde de directeur van ProChile.

Bron: simfruit.cl

Publicatiedatum: