Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arvalis zoekt biologische telers voor project

De consument hecht steeds meer waarde aan de afkomst van haar producten en vindt het belangrijk dat deze producten op een duurzame manier worden geproduceerd. De verwachting is dat deze trend zich door gaat zetten, wat kansen biedt voor de biologische landbouw.

Toch is het areaal biologische landbouw evenals het aantal biologische bedrijven in Limburg veel lager dan in de rest van Nederland. Hoog tijd dus om de biologische landbouw in Limburg een impuls te geven, dacht Provincie Limburg.

De Provincie kende daarom een POP3 subsidie toe aan Wageningen Universiteit, Vereniging BioLogisch Limburg i.o., Arvalis en Land&Co. Deze subsidie wordt ingezet om de biologische sector in Limburg te stimuleren en professionaliseren, door onder andere oriëntatiebijeenkomsten te organiseren voor potentiële omschakelaars. In de afgelopen 3 edities van Nieuwe Oogst heeft u hierover de mini-serie kunnen volgen. Naast hulp bij omschakeling wordt daarnaast ingezet op het verbeteren van de afzet voor biologische producten en wordt er een kenniscentrum gerealiseerd.

Wilt u weten of biologisch boeren iets voor u is, dan is nu het moment om aan te haken. Op een laagdrempelige manier kunt u onderzoeken of biologisch boeren iets voor u is. En indien dit een ‘ja’ is, zijn er mogelijkheden om ondersteund te worden bij de omschakeling.

Voor meer informatie:
Arend Jan Cuperus
Arvalis 
06-51490278

Bron: LLTB

Publicatiedatum: