Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Challenge Naoberhoeve500 brengt € 21.000,- op

De challenge, die Stichting Grondbeheer en zorgboerderij De Naoberhoeve, afgelopen zomer hadden uitgeschreven om de grond onder de Naoberhoeve vrij te maken, was een succes. Vijf vrijwilligers hebben gezamenlijk 42 eenmalige en periodieke schenkers en obligatiehouders geworven. Met elkaar heeft dat € 21.000,- opgebracht waarmee bijna een halve hectare grond van de Naoberhoeve is vrijgemaakt en veilig gesteld voor de toekomst.

De Naoberhoeve500 is de campagne van Stichting Grondbeheer om 500 mensen te werven die met vereende schenkkracht de 38 hectare van de zorgboerderij vrijmaken. Met de challenge zijn er 42 nieuwe deelnemers bijgekomen. Hun bijdragen zijn persoonlijk en divers: ze variëren van 15 euro eenmalig schenkgeld tot 10.000 euro aan obligaties. Dat past bij de Naoberhoeve, die diversiteit van mensen, planten, dieren en natuur als kernwaarde heeft.

Winnares
Martha Bruning, afgestudeerd aan de Warmonderhof en vice-voorzitter van BD-Jong, was één van de vijf deelnemers aan de challenge. Zij wist met haar enthousiasme 15 deelnemers en ruim € 13.000,- te werven. Hiermee is Martha de winnares van de challenge. Woensdag 24 oktober j.l. heeft ze uit handen van Gerlof Pronk, ondernemer op de Naoberhoeve, haar prijs in ontvangst genomen: een eeuwigdurende obligaties in biodynamische landbouwgrond en een feestelijk boodschappenpakket. De andere vrijwilligers ontvingen ook een boodschappenpakket als dank voor hun inzet.

Zaadjes
Behalve 42 nieuwe schenkers, donateurs en obligatiehouders voor Stichting Grondbeheer hebben de vijf vrijwilligers van de challenge het verhaal over vrije grond in hun netwerk verspreid. Op die manier heeft één van de vrijwilligers mogelijk een partner voor Stichting Grondbeheer geworven. Bovendien zijn er zaadjes geplant bij mensen die geraakt zijn door de missie van Grondbeheer en op een ander moment willen gaan bijdragen. Daarmee heeft de challenge naast concrete bijdragen voor vrije grond ook een impuls gegeven aan de bekendheid van Stichting Grondbeheer.

Voor meer informatie:
www.naoberhoeve500.nl 

Publicatiedatum: