Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teboza zoekt aspergeteelt zuidelijker om seizoen te verlengen

Will Teeuwen: "Nadruk op biologisch bij nieuwe percelen in Nederland"

Tholen - Het aspergejaar 2018 gaat niet de boeken in als een topjaar. "De producties in Zuid-, Midden- en Noord-Europa vielen dit jaar grotendeels samen. Helaas waren we met onze Spaanse productie laat op de markt en daaruit blijkt dat we het zuidelijker moeten gaan zoeken met de teelt, bijvoorbeeld in Noord- of Zuid-Afrika. We willen namelijk toe naar een jaarrond aanbod, waarmee we een alternatief hebben voor het Peruaans product", vertelt Will Teeuwen van Teboza.

"Het kan niet altijd bergop gaan, zo bleek dit jaar in de asperges. Voor ons is het nu zaak om na een moeilijk jaar te kijken hoe we er ons voordeel mee kunnen doen. Het weer was dit jaar de grote spelbreker voor ons, wat zorgde dat we het grote aanbod niet goed kwijt konden binnen Europa. Asperges zijn een typisch lenteproduct. Als het al te warm is, gaan mensen barbecueƫn en dat gaat vaak niet samen met asperges", vertelt Will.

"Daarom richten we ons ook steeds meer op andere continenten. Zo verkopen we onze Nederlandse en Spaanse asperges al veel in Aziƫ, waar de consumptie van asperges in totaliteit nog stijgt", vertelt Will. "De groene asperges zijn daar al aardig gesetteld, maar ook voor de witte asperges zijn daar nog de nodige kansen op de markt."

Daarbij heeft Teboza besloten om voor nieuwe percelen in Nederland meer en meer te focussen op de teelt van biologische asperges. "We telen al tien jaar biologische asperges, alleen is dat nu nog maar zo'n 10% van het totale areaal. Gelukkig hebben we de biologische teelt daardoor goed in de vingers en met een verdere omschakeling van onze nieuwe aanplant willen we aantonen dat we een serieuze duurzame speler zijn", besluit Will.

Voor meer informatie:
Will Teeuwen
Teboza
Zandberg 14b
5988 NW Helden
Tel: +31 (0) 77 307 1444
Fax: +31 (0) 77 307 7398
[email protected]
www.teboza.com