Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Locatie bio-bedrijf Ecofields

26 oktober: demonstratie voederbieten

Voederbieten in het rantsoen van rundvee heeft grote voordelen zoals hogere voeropname en betere diergezondheid. Het uiteindelijk resultaat: hogere melkproductie.

Tijdens de demo’s loopt AgruniekRijnvallei Plant met de deelnemers alle facetten van de biologische teelt langs zodat men aan het einde van de dag antwoord heeft op de vraag: Is voeder bietenteelt interessant voor mijn bedrijf?

Europees Landbouwfonds voor plattelands ontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
Dit project is gericht op het her introduceren van de voederbiet in het Gelderse landschap. De voederbiet kan dienst doen als krachtvoervervanger en draagt bij aan het verbeteren van de eiwitbenutting. De hoge opbrengst, het beter bestand zijn tegen droogte dan bijvoorbeeld mais en minder risico op N-uitspoeling zijn andere belangrijke voordelen. Meer voederbieten verhoogt de natuurwaarde van het landschap met meer kansen op patrijs en haas.

Het project is een samenwerkingsverband van NMI, New Businesses Agrifood, Waterschap Rivierenland, Waterschap Vallei en Veluwe, Waterschap Rijn en IJssel, De Nederlandse Jagersvereniging, AR en 4 agrariërs.

Locatie:
Ecofields
Matendijk 1 
Wekerom 

Voor meer informatie en opgeven: 
[email protected] 

Publicatiedatum: