Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob Smit, Ad Terram Crop Support:

“Gezonder telen met biostimulanten”

Tholen – “Ad Terram is ontstaan uit de vraag naar alternatieve zaadbehandeling nadat bekend is geworden dat thiram verboden werd. Inmiddels is het bedrijf specialist op het gebied van zaadbehandelingen en biostimulanten”, vertelt Carla Meijles, Global Sales & Marketing manager bij Ad Terram. Ook zijn ze lid van EBIC, de werkgroep die voorstellen maakt tot regelgeving in de markt van biostimulanten.

“Onze biostimulanten zorgen ervoor dat vacuolen in de plantencel gaan  groeien. Ook de celdruk ten opzichte van de atmosfeer gaat omhoog. In combinatie met een verbeterd wortelgestel en makkelijkere opname van voedingstoffen wordt het gewas gezonder. Het unieke aan onze producten is dat ze zijn gemaakt zonder gebruik van microplastics, chemische of synthetische ingrediënten en daarom als 100% organisch kunnen worden bestempeld”, aldus Carla.

Afgelopen zomer is Ad Terram Crop Support begonnen met het adviseren van telers en tuinders in het gebruik van biostimulanten. “Wij hebben verschillende biostimulanten die kunnen worden ingezet afhankelijk van de toepassing op het gewas” gaat Rob Smit, Managing Director bij Ad Terram Crop Support verder. “Het gaat hier om een blad-, bol-, en grondbehandeling. Hiermee kunnen wij de groei van planten op een natuurlijke manier stimuleren. De producten zijn allemaal Skal & FIBL (DE) gecertificeerd en kunnen daarom in de biologische teelt worden gebruikt."

“Momenteel zijn we vooral actief op de zadenmarkt, maar we willen ons ook meer gaan begeven op de markt van de biostimulanten”, gaat Rob verder. “In andere landen is daar al veel aandacht voor en zien we goede resultaten. Het gebruik van biostimulanten is voor tuinders heel interessant, omdat er veel voordelen zijn. Het wordt nu onder andere gebruikt voor aardappelen, uien, peen, spinazie en druiven. We zijn altijd opzoek naar nieuwe gewassen om te onderzoeken”, aldus Rob.

Het bedrijf zit sinds de opstart niet stil. Ze zijn onlangs verhuisd naar Opmeer en zijn ook nog druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten. “We zijn nog bezig met het ontwikkelen van een insectenwerend middel, wat insecten niet doodt maar afstoot", aldus Rob. Carla voegt toe: “We zijn ook bezig met het pileren en encustreren van zaden, waardoor deze beter zaaibaar worden.”

Voor meer informatie:
Carla Meijles en Rob Smit
Ad Terram / Ad Terram Crop Support
De Veken 106
1716KG Opmeer
0653903113 
[email protected]  
www.adterramcropsupport.com  
www.ad-terram.nl