Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leen Menken over ‘groen’ transport:

“Het prijsverschil moet kleiner zijn als je een doorbraak wil”

Tholen – Binnen de logistieke sector wordt er steeds meer gezocht naar groene oplossingen voor vervoer. Ook bij Leen Menken Foodservice Logistics is hier aandacht voor. “Wij zijn ons stuk e-commerce verder aan het ontwikkelen. In Amsterdam hebben wij al een CO2-neutrale distributie en dit willen wij graag verder uitrollen”, vertelt eigenaar Leen Menken. Zijn bedrijf houdt zich vooral bezig met de distributie van gekoelde en bevroren voedingsmiddelen. “Daarnaast bieden wij onze klanten end-2-end oplossingen, waarbij we zaken doen als warehousing, orderpicking en het ompakken van producten.”

“In Amsterdam werken we bijvoorbeeld met koelwagens, waarbij de koeling werkt op zonnepanelen. We hebben ook al een aantal elektrische auto’s met een elektrische koeling.” En de belangstelling? “Er komt langzaam meer belangstelling voor, maar veel mensen zijn niet bereid extra te betalen. Omgekeerd vinden wij het ook belangrijk dat groene oplossingen betaalbaarder worden. Een elektrische auto kost nu soms wel drie keer zoveel dan een dieselauto, terwijl het technisch helemaal niet zoveel verschilt. Het prijsverschil moet kleiner zijn als je een doorbraak wil krijgen.”

Het bedrijf heeft zowel biologische, als conventionele klanten. “Wij hebben het Skal certificaat, maar doen niet enkel biologisch. De hoofdmoot van biologisch zit bij ons in de vegetarische vleesvervangers. Daar doen we ook veel ompakwerk en distributie voor. Daarnaast zetten we bijvoorbeeld ook groentenpakketten af die biologisch zijn.”  

“We zijn er van overtuigd dat het segment bio steeds verder zal doorgroeien. Daarbij verwachten we ook dat er steeds meer vermenging zal plaatsvinden tussen bio en conventionele stromen. Nu is dat vaak nog apart.”

Hoewel veel ontwikkelingen gunstig lijken, maakt Leen zich ook zorgen. “Er worden steeds meer producten op verschillende manieren vervoerd. Het is vooral belangrijk dat voedselveiligheid bovenaan blijft staan. Daar maak ik me wel zorgen over. Levensmiddelen, en dan vooral bederfelijke, vervoeren is toch een apart vak. Het borgen van de voedselveiligheid staat bij ons bovenaan”, besluit Leen.

Voor meer informatie:
Leen Menken
Leen Menken Foodservice Logistics
Chroomstraat 155
2718 RJ Zoetermeer
079 363 41 60
[email protected]   
www.leenmenken.com