Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beperkte export Chinese gember

Goede kwaliteit Chileense bio-gember

In het begin van oktober ging in China het nieuwe gemberseizoen van start. Het grootste deel van de oogst wordt naar verwachting in het begin van november binnengehaald. "De huidige prijs voor verse gember ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar, zo rond de 3,20 yuan (€0,40) per 0,5 kg," aldus een Chinese gemberteler.

"Grote volumes aan verse gember kwamen onder water te staan door de enorme hoeveelheid aan neerslag op 19 augustus. Niet alleen werd de opbrengst hierdoor lager, maar werkte dit ook ongedierte in de hand. Hierdoor is slechts weinig verse gember van hoge kwaliteit overgebleven voor de exportmarkt. In de nabije toekomst zal de exportmarkt voor verse gember waarschijnlijk te maken hebben met forse prijsschommelingen."

"Hoewel de extreme weersomstandigheden de opbrengst hebben verminderd, kon hiervoor worden gecompenseerd dankzij de toename in areaal voor de gemberteelt. Over het algemeen blijft daardoor het volume aan nieuwe verse gember stabiel staan op hetzelfde niveau als vorig jaar."

"Wat internationale concurrentie betreft moet Chinese gember het opnemen tegen gember uit Brazilië, Chili en Thailand. Met name de biologische gember uit Chili vormt een geduchte concurrent. Dit komt aan de ene kant door het unieke karakter en de uitstekende kwaliteit van de Chileense biologische gember. Aan de andere kant komt er in de laatste jaren steeds meer Chinese gember van slechte kwaliteit op de markt. Dit is schadelijk voor de reputatie op de markt van goede verse Chinese gember."

Publicatiedatum: