Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Die zijn prima voor vegans!"

Veganisten kunnen niet zonder bestoven fruit

De populaire Britse tvquiz QI deed heel wat stof opwaaien toen presentatrice Sandi Toksvig beweerde dat avocado┬┤s en ander fruit niet strikt vegan zijn. Ze legde de technische kant van de zaak uit door aan te kaarten dat bijen gebruikt worden om de planten te bestuiven.

Als reactie kwam de Vegan Society met een statement. "We zijn ons ervan bewust dat veel manieren van telen dieren indirect leed bezorgen, maar helaas is het niet mogelijk of uitvoerbaar om de vernietiging van andere dieren bij de meeste teeltvormen van tegenwoordig te vermijden."

Het standpunt van de Vegan Society wordt ondersteund door het feit dat een groot percentage van producten, die door vegans gegeten worden, door bijen bestoven wordt. Volgens een rapport van de VN wordt wereldwijd 35% van de tuinbouw bestoven, wat neerkomt op 87 van de belangrijkste gewassen. Wanneer vegans deze producten niet meer zouden eten, dan zouden ze geen gezond dieet kunnen volgen.

Xavier Equihua van de World Avocado Organization: "Voor miljoenen vegans vormen avocado's de kern van hun voeding met vitaminen, mineralen en gezonde prote├»nen."

Publicatiedatum: