Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FreshPlaza lanceert Franse editie

Speciaal voor onze Franstalige lezers lanceert Uitgeverij Boekhout www.freshplaza.fr. In deze gloednieuwe editie houdt de redactie lezers op de hoogte van het groenten- en fruitnieuws vanuit de Franstalige AGF-branche met reportages en marktberichten over Franse AGF-bedrijven en natuurlijk extra aandacht voor typisch Franse producten als de Charentais meloen, Parijse champignons en Bretonse bloemkool.

Overzicht Franse sector
Er zijn zo’n 80.000 bedrijven actief in de Franse groenten- en fruitsector. Samen zijn zij jaarlijks goed voor 6,3 miljoen ton aan producten en 653.000 banen, waarvan er zo’n 455.000 seizoensgebonden zijn.

Trends
Opvallend op de Franse markt is dat consumenten in hoge mate bereid zijn extra te betalen voor kwaliteitsproducten. Ook kopen steeds meer Fransen biologische producten, waardoor hier een chronisch tekort aan is. Net als op veel plaatsen in Europa heeft de aanhoudende warmte een grote impact op de markt. Veel telers hebben te kampen met een vroegrijpe oogst en kwaliteitsproblemen.

De meest geconsumeerde producten in Frankrijk zijn appelen, bananen, tomaten en wortels. Ook citrus, steenfruit, meloenen en witlof doen het er goed.

Hebt u nieuws voor de Franse markt? Neem contact met ons op. De mooiste advertentieplaatsen zijn nu nog beschikbaar!

Via deze mail kunt u uw inschrijven op de Franse nieuwsbrief

Uitgeverij Boekhout begon in 1997 met AGF.nl. In 2005 volgde de Engelse editie FreshPlaza.com. Inmiddels bestaat deze ook in het Italiaans (2007), Spaans (2007), Duits (2015), Chinees (2016) en Frans (2018). In totaal versturen we dagelijks naar deze zeven edities meer dan 180.000 nieuwsbrieven.

Publicatiedatum: