Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food bloggers enthousiast over biologische groenten

Afgelopen vrijdag organiseerde Love my Salad, het consumentenplatform van Rijk Zwaan, een event dat volledig in het teken stond van biologische groente. Een bus vol bloggers reisde langs biotelers in België om uit eerste hand te horen waar ‘biologisch’ voor staat.

De bloggers kregen van Love my Salad een kijkje achter de schermen bij enkele bio-telers. Annelies Blaauwkamer, coördinator van Love my Salad, en Heleen Bos, Specialist Organics, deelden de laatste inzichten over trends en ontwikkelingen in de biologische teelt en op het gebied van duurzaamheid.

Zelf oogsten en bereiden
Op het veld en in de kas konden de bloggers hun eigen, biologische groente oogsten. Daarmee gingen de deelnemers ’s avonds aan de slag om, onder begeleiding van een chef-kok, een lekkere maaltijd bereiden. De hele dag door werden foto’s en filmpjes gedeeld op Instagram, een medium dat naast Millennials ook steeds meer aan populariteit wint bij oudere doelgroepen.

Het initiatief van Love my Salad kon op veel waardering van de bloggers rekenen. "Ik ben vandaag echt geïnspireerd om weer eens met andere groenten te koken”, zei één van de deelnemers. Daarmee was het event een groot succes.  

Biogroenten in het zonnetje
Bloggers vormen een belangrijke doelgroep voor Love my Salad. Food bloggers schrijven over voeding en inspireren hun publiek met lekkere recepten. Stuk voor stuk hebben deze influencers duizenden enthousiaste volgers, die zich graag laten inspireren en informeren. Juist onder deze groep consumenten neemt de interesse in biologische groenten sterk toe.

In de komende jaren zal Rijk Zwaan extra aandacht besteden aan biologische groenten. Dit event is daarvan een mooi begin.  
 

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
[email protected] 
www.rijkzwaan.nl 

Publicatiedatum: