Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OP Red CoP wil de biologische afzet verbeteren

"Op 14 oktober zijn we gestart met de afzet van de Primofiore 2KR citroen. De maat is uniform. Daarnaast kan ik eraan toevoegen dat de kwaliteit en de schil uitstekend zijn", aldus Stefano Restuccia, manager van het Siciliaanse OP Red Co.P.

"De citroen wordt gecontroleerd gerijpt om ervoor te zorgen dat de schil de kleur bereikt die geschikt is voor de afzet."

De beschikbare hoeveelheden zijn bevredigend. De telersorganisatie verwacht voldoende aanwezig te zijn op de belangrijkste Italiaanse groothandelsmarkten.
Op de buitenlandse markten zal de afzet van de eerste citroenen beginnen rond 5 november.

"Waarom november? De reden hiervoor ligt in het feit dat het op dit moment moeilijk is om te concurreren met de Spaanse citroenen. Aan de ene kant kan Spanje vertrouwen op grote hoeveelheden met een consistente grootte, maar aan de andere kant hebben Spaanse citroenen een volledig gele schil."

In het kader hiervan heeft L’OP Red CoP dit jaar verbeteringen aangebracht in de verpakkingsfaciliteit om meer onbehandeld citrus op de markt te krijgen.

"Dankzij het werk dat daar wordt gedaan kunnen we ons concurrentievermogen verder vergroten doordat we een beter aanbod kunnen leveren en het kwaliteitsniveau kunnen verhogen. We zullen de efficiëntie in alle stadia van het productieproces verhogen. Op de verpakking van al het citrus dat door ons is geteeld en verwerkt staat ‘eetbare schil’ ", onderstreept Stefano.

Wat de biologische teelt betreft, is het de bedoeling om in de tweede helft van oktober te starten met de Primofiore citroen. Vanaf het einde van de maand oktober start ook de afzet van de biologische Navel sinaasappelen. Het primaire doel voor het lopende seizoen is om de afzet voor biologische producten te verbeteren, zowel op nationaal als internationaal niveau.

"We zijn ervan overtuigd dat de aandacht geleidelijk verschuift naar biologische producten. Het is een marktsegment dat jaar op jaar groeit en de kennis die voortkomt uit het agrarisch beheer van biologische groenten en fruit neemt elk jaar toe.We gaan hier meer aandacht aan schenken."

"Het seizoen van de rode sinaasappelen zal naar verwachting uitstekend zijn. Dit komt omdat de Tarot een betere kwaliteit heeft vergeleken met vorig jaar. De sinaasappels zijn groter dan vorig seizoen en het enige nadeel is het beperkte volume. Maar dat heeft een reden. We bevinden ons midden in een veranderingsproces dat leidt tot de uitroeiing van de oude, bittere onderstammen. De groei van nieuwe bomen is nog steeds aan de gang en deze geven langzaam maar zeker citrus", concludeert de ondernemer.

Contact:
O.P. Red Co.P
Via Palermo 251/D
95046 – Palagonia (CT) Italy
Tel.: (+39) 095 7945044
Email: [email protected]
Web: www.redcop.it
Publicatiedatum: