Onderdeel Act For Food

Carrefour zet bio in de kijker met nieuwe pop-up store

Tholen - In het kader van Act for Food heeft Carrefour een pop-up store Act For Food Factory geopend. "Met Act For Food willen we consumenten helpen om gezondere keuzes te maken", aldus Baptiste van Outryve, woordvoerder bij Carrefour. Carrefour zet hiermee in op biologisch, duurzaam en lokaal. 

"Bij het Act For Food-programma horen 15 acties. Hiervan zijn er twee specifiek biologisch. Allereerst willen we met Carrefour Bio het goedkoopste bio-huismerk worden, zonder de aankoopprijs bij producenten te verlagen. Ten tweede willen we 50 traditionele landbouwbedrijven helpen met de transitie naar biologisch. Hiermee willen we het aandeel bio vergroten en dan met name het aandeel bio uit België vergroten. Tot nu toe hebben we soms moeite om Belgische bio-producten te vinden." 

De pop-up store heeft verschillende doelstellingen. "We zorgen dat mensen producten kunnen proeven in de winkel, zodat ze ze kunnen ontdekken. Daarnaast willen we hierdoor mensen aanmoedigen nieuwe producten te kopen. Tenslotte hebben we ook scholen uitgenodigd, zodat we hen uitleg kunnen geven over het produceren van voeding." De pop-up store in Elsene zal open zijn tot het einde van het jaar. 

Voor meer informatie: 
www.actforfood.carrefour.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.