Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Traceerbare bio-katoen voor Kering

Kering, een luxe wereldketen die de eigenaar van merken als Gucci, Balenciaga en Alexander McQueen is, zal 100% traceerbare bio-katoen gaan gebruiken naar aanleiding van een partnerschap tussen textielmaker Albini Group en Oritain, een bedrijf voor wetenschappelijke traceerbaarheid.

Volgens Albini laat de samenwerking de traceerbaarheid van bio-katoen van vezel tot kledingstuk zien. De grondstof voor de katoen is de Supima organic cotton.

Oritain analyseert de natuurlijke chemische eigenschappen van de vezel zelf. Deze eigenschappen ontstaan op de plantages en kunnen gaandeweg niet gekopieerd of veranderd worden. Alleen een exacte match toont aan dat de vezel authentiek is.

Cecilia Takayama van Kering: "Door onze producten te kunnen traceren, kunnen we onze klanten de beste kwaliteit vezel leveren met de garantie van integriteit tijdens de hele keten. Daar staan we voor."

Rupert Hodges van Oritain: "Traceerbaarheid in de mode-industrie is een hot item. Met deze samenwerking kunnen we Kering, Supima en Albini duurzaamheid en verantwoordelijkheid binnen de hele keten bieden."

Bron: just-style.com

Publicatiedatum: