Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: 2,6 miljoen hectare biologisch

Mercaris publiceert vandaag z'n jaarlijkse Mercaris Organic Acreage Report. Mercaris beschrijft de statistieken rond de uitbreiding van gecertificeerde biologische en non-GMO teelt en areaal in heel de VS.

Volgens het rapport zijn er in augustus 2018 in de VS 17.648 gecertificeerde teeltbedrijven. Dit is een stijging van 3% jaar-op-jaar, wat staat voor 460 nieuwe activiteiten. Mercaris raamt dat de hoeveelheid gecertificeerd land voor biologische teelt in de VS een totaal van 2,6 miljoen ha omvat, wat 2% meer is dan in de voorgaande jaren.

Staten langs de oostkust, door de maïsbelt en door het westen melden de grootste opbrengst. Tezamen stonden ze voor 430 gecertificeerde gewasactiviteiten. Het rapport bekijkt biologische alfalfa, maïs, peulvruchten, erwten, linzen, sojabonen en graan van dichtbij. Het rapport analyseert ook non-GMO maïs- en sojabonenareaal.

In 2018 is het Mercaris Organic Acreage Report de enige betrouwbare informatiebron over dit onderwerp.
Econoom Ryan Koory: “Ondanks de rem op de uitbreiding van biologische areaal schetst het rapport een positief beeld van de biologische en non-GMO markten. Biotelers zijn aan de vraag van de consument naar uitbreiding blijven beantwoorden. De toename van biologisch areaal was door het hele land niet overal even veel."

Kellee James van Mercaris: “Betrouwbare analyses over bio-areaal zijn moeilijk te vinden. Bij Mercaris is ons doel de informatie te verschaffen aan betrokkenen, zodat ook zij toegang krijgen tot informatie waar andere sectoren al lang mee werken."

Bron: globenewswire.com 

Publicatiedatum: