Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Retail aan de slag met Vegan-module van de Smaakspecialist

In de supermarkt speelt plantaardige voeding een steeds belangrijkere rol in het schap. De consumentenbehoefte groeit. Om als retailer hier adequaat op in te kunnen spelen, heeft de Smaakspecialist een succesvolle Vegan-module ontwikkeld. Vanaf week 47 start de eerste nationale retailer.“Als organisatie zijn wij constant bezig met de doorontwikkeling van het assortiment,” aldus Pieter Dirven van de Smaakspecialist. “Uitgangspunt is dat alle producten biologisch zijn en vrij van toegevoegde geraffineerde suikers. Daarnaast is inmiddels 90% van het totale assortiment eigen merken Vegan. Dit alles past bij een duurzame levensstijl en de behoefte van de consument en retailer naar verantwoorde en functionele voeding. Binnen retail integreren wij Vegan in het bestaande bio-assortiment binnen het huidige schap of door middel van het implementeren van een aparte Vegan-module.”

Breed assortiment producten en merken
Op basis van jarenlange product- en marktkennis is de module van 1,2 of 3 meter door de Smaakspecialist ontwikkeld. Deze wordt ondersteund met een duidelijke signing op en in het schap. Op deze wijze wordt de aandacht in de winkel op het schap gericht en wordt de klant goed geïnformeerd over de verschillende categorieën binnen de module. Er is een breed scala aan productsegmenten en merken te vinden die direct voorzien in de behoefte van de consument. Producten zoals bijvoorbeeld beschuit, crackers, eiwitvervanger, gelatinevrij snoep en unieke producten zoals Vegan fond en Vegan jus zijn in het schap opgenomen. Kortom een variëteit aan producten in zeer uiteenlopende segmenten dat zorg draagt voor een compleet aanbod. Ook voor de nodige extra vitamines (zoals B15) mineralen en eiwitten zijn producten opgenomen in dit schap.

Wat is veganisme?
Veganisme is een levensstijl waarbij men geen dierlijke producten gebruikt. Veganisten eten zodoende puur plantaardige voeding. Naast vlees en vis wordt er ook geen zuivel, ei of honing geconsumeerd. Naast de veganist is er een snel groeiende groep consumenten die vegetarisch dan wel flexitarisch eten. Veganisten halen voedingsstoffen als eiwitten, calcium en ijzer uit plantaardige bronnen zoals bijvoorbeeld donkergroene bladgroenten, broccoli, peulvruchten, noten, zaden en sojaproducten.

Voor meer informatie:
Maarten de Leng
T: +31 (0)6 2 44 33 978

Publicatiedatum: