Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AöL: met bio-levensmiddelen klimaatdoelen bereiken

De 'Assoziation ökologischer Lebensmittelhersteller' (AöL) heeft gewezen op de rol van de bio-levensmiddelensector bij de strijd tegen klimaatverandering. Daarbij staan de klimaatprestaties van de biologisch producerende telers op de eerste plaats. „Dat zij geen gebruik maken van chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen evenals minerale bemesting en hun dierhouderij aanpassen aan de ruimte, helpt de uitstoot van broeikasgassen te voorkomen“, schrijft de AöL. Bovendien zouden arealen waarop biologisch geteeld wordt door het hoge aandeel aan microben en hun plantaardige biodiversiteit meer koolstof opslaan. Hiermee zouden ze een CO2-verlagende werking hebben.

Op Twitter vroeg de AöL onlangs om een sterkere uitbreiding van de biologische landbouw. De tweet was aan het Duitse ministerie van Milieu (BMU) en het Duitse ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL) gericht.

De AöL benadrukte echter ook de prestaties van haar lidbedrijven. Ze zouden bij de levensmiddelproductie niet alleen maar werken aan de reductie van energie- en waterverbruik evenals de reductie van afval, maar ook het klimaat beschermen door de inzet van technologieën die het milieu ontzien, zoals LED-lampen, groene IT-oplossingen of natuurlijke koelmiddelen. „Bedrijven zoals Hipp, die Hofpfisterei of das Märkische Landbrot produceren in hun hoofdvestiging in Duitsland reeds nu al klimaatneutraal“, loofde AöL-directeur Alexander Beck.

Bron: Bio-markt.info

 

Publicatiedatum: