Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meysari presenteert eerste biologische wijn in Azerbeidzjan

De presentatie van wijnen van wijnmerk Meysari vond op 12 oktober plaats in het Azerbeidzjaanse paviljoen 'Milan Expo 2015' dat voor de gelegenheid herbouwd was in het Seaside National Park in de hoofdstad Bakoe.  

De herbouw van het paviljoen, dat destijds de natuurlijke en culturele diversiteit van Azerbeidzjan vertegenwoordigde, staat symbool voor de presentatie van een nieuw nationaal product.  

Azerbeidzjan, dat probeert z'n oude glorie te herwinnen, stond vroeger bekend om z'n viticultuur en wijn. Er worden nieuwe technologie├źn gebruikt. De wijnen van Meysari, de eerste biologische wijn uit Azerbeidzjan, heeft z'n entree gemaakt op de lokale en mondiale markt.

Dit jaar opende het wijnbedrijf Shirvan Wines, waar het merk Meysari geproduceerd wordt, in augustus z'n deuren. Niet alleen een bijdrage aan de viticultuur, maar ook aan de ontwikkeling van het wijn-toerisme en een plaats op de buitenlandse markten zijn het doel van dit bedrijf.

Op de plantages staan verschillende druivenrassen. In totaal bestaat het areaal uit 200 hectare. 40% van dit areaal voor de druiven zal gebruikt worden voor witte druivenrassen en 60% voor rode druivenrassen. Shirvan Wines produceert Sadaf, Marjan en Makhmari wijnen onder het merk Meysari.

De natuurlijke klimatologische omstandigheden in de Meysari vallei, de hoeveelheid jaarlijkse neerslag, temperatuur en resultaten van bodemanalyses (uitgevoerd in labs in Frankrijk) wijzen op de mogelijkheid van het telen van druiven van goede kwaliteit. Tijdens alle stappen van het groei- en wijnmaakproces wordt overlegd met deskundigen in Frankrijk.

Ooit had het gebied een goede reputatie op het gebied van wijn maken. Momenteel staan het herstel en de ontwikkeling van dit winstgevende gebied in de aandacht.

Bron: en.trendz.az 

Publicatiedatum: