Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Martien Lankester benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Tholen – Martien Lankester kreeg vrijdag 12 oktober een lintje vanwege zijn inzet voor de biologische landbouw. “Toen ik geneeskunde studeerde, wilde ik graag wat meer preventief werken. Ik werd tijdens een reis door Afrika geraakt door de voedselproblematiek”, steekt Martien van wal. “Daar ben ik me in gaan verdiepen en  ben toen met vrienden nog tijdens mijn studie een biologisch restaurant begonnen. Nadat ik was afgestudeerd, gaf ik voedingsadviezen en begon ik een biologisch-dynamische melkveehouderij. Ik wilde graag de verbinding leggen tussen landbouw, voeding en gezondheid.”

V.l.n.r: Darko Znaor, Jan Diek van Mansvelt (lid van het eerste bestuur van Avalon), Martien Lankester, Marcello Palazzi en Alex Oostvogel (Co-voorzitters huidige Raad van Toezicht Avalon)

Martien rolde op deze manier de ‘bio-wereld’ in: “Van het een kwam het ander. Op een gegeven moment ging ik een cursus organiseren om boeren te helpen met omschakelen. Toen ben ik voorzitter geweest van de BD-vereniging en ik ben ook betrokken geweest bij het opzetten van Skal. Later heb ik de Avalon Foundation opgericht. Hierbij werken we met lokale partners aan projecten voor biologische landbouw, duurzame voeding en landbouwmilieuprogramma’s” Ondertussen heeft de stichting al meer dan 150 projecten in meer dan 30 landen gedaan.

Door zijn inzet is Martien nu benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. “Vrijdag was de conferentie Organic Farming & Our Future Food System. Dit was een hele inspirerende dag met enthousiast publiek, waaronder veel jongeren, en interessante sprekers. Ik vind het een hele eer dat ik de onderscheiding heb gekregen. Ik heb de onderscheiding opgedragen aan alle biologische boeren wereldwijd die hard werken voor een duurzamer voedselsysteem”, besluit Martien.

Voor meer informatie en felicitaties:
Martien Lankester 
06 22517356
[email protected]