Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: nieuwe soort biologisch afbreekbare kauwgom

In Australië is een nieuwe, gezonde, plantaardige kauwgum die z'n oorsprong in het Midden-Oosten vindt nu verkrijgbaar. 

De kauwgum wordt in Australië gemaakt van pistache hars en is suikervrij. Mast Chew is gebaseerd op een eeuwenoud recept van de mastiekachtige hars van de pistache plant, een kleine boom die tot de cashew familie behoord. De kauwgum bevat geen synthetische stoffen, latex, suiker, kleurstoffen of kunstmatige zoetstoffen.

Neda Blackwood van het kleine familiebedrijf dat de kauwgum maakt: "Het heeft een houtachtige, aardachtige ondertoon en geeft een warm gevoel in de mond. Veel mensen vinden het op mastiek lijken. Naast de pistache hars zit er bijenwas en twee natuurlijke suikers, natuurlijke mintolie en acaciagom in."

De hars wordt van pistachebomen wereldwijd getapt. Omdat het allemaal natuurlijke ingrediënten zijn, is de kauwgum afbreekbaar.

Hoewel de kauwgum in Australië nieuw is, wordt dergelijke kauwgum al vele jaren in het Midden-Oosten en Zuid-Europa verkocht. Neda's vader was een van de eersten die er 35 jaar geleden mee op de markt kwam in Koerdistan. Pistache hars wordt traditioneel gebruikt tegen darm- en tandproblemen.

De kauwgum is nog niet biologisch gecertificeerd, maar daar is het bedrijf wel mee bezig. Het product staat ook niet als medicijn geregistreerd, maar is wel goedgekeurd voor gebruik en verkoop in Australië als voedingsproduct.

Bron: sbs.com.au

Publicatiedatum: