Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioland doet zaken met Lidl

De Duitse bio-vereniging Bioland zal volgens informatie van RUNDSCHAU Lidl van eigenmerk producten gaan voorzien. De eerste producten zullen reeds begin november bij de discounter worden aangeboden.

Volgens een interne brief van Bioland, die RUNDSCHAU ter inzage heeft, heeft de bio-vereniging reeds eind september een samenwerkingscontract met Lidl afgesloten. Volgens deze brieven worden in het eerste stadium vanaf begin november de eerste Lidl-producten met het Bioland-logo in de filialen aangeboden. Begin 2019 zullen dan circa 25 Bioland-producten onder het Lidl-eigenmerk 'BioOrganic' verkrijgbaar zijn, daaronder vooral Bioland-melk en –zuivelproducten.

In het schrijven aan de „partners uit productie en handel“ doet Bioland-voorzitter Jan Plagge zijn best om eventuele irritaties uit de weg te ruimen bij degenen die sceptisch staan tegenover een coöperatie met de discounter. „Ik vind het belangrijk om nogmaals te benadrukken dat deze samenwerking in geen geval hals over kop is aangegaan“, schrijft Jan. Het partnerschaft met Lidl is een manier om „zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot waardevolle, biologisch geteelde levensmiddelen.“

Lidl zet momenteel flink in op duurzaamheid. Het bericht over de samenwerking met Bioland komt slechts enkele dagen na de aankondiging dat het Lidl-bananenassortiment voortaan voor 100 procent uit fairtrade bananen zal bestaan. Om met Bioland te kunnen samenwerken, heeft Lidl zelfs ingestemd met de inrichting van een zogenaamde Bioland-ombudsplaats ingestemd. Hier moet men erop toezien dat Lidl „getrouw onze richtlijnen“ handelt, aldus Jan.

Bioland is naar eigen zeggen de belangrijkste vereniging voor biologische landbouw in Duitsland met circa 7.300 partnerbedrijven uit de landbouw en circa 1000 partners uit de productie en handel zoals bijvoorbeeld bakkerijen, zuivelfabrieken, slagerijen en gastronomie.

Bron: Rundschau.de 

Publicatiedatum: