Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EVAnet: "Knooppunt Ridderkerk uitstekende lokatie"

Zuid-Holland schaft ‘bushaltes 2.0’ met pakketkluis en winkeltje aan

De provincie Zuid Holland heeft drie prototypes aangeschaft van de ‘bushalte 2.0’ van startup EVAnet. Het gaat om een innovatief concept waarbij pakketjes bezorgd kunnen worden op de bushalte en waar ze op ieder moment kunnen worden opgehaald.

Ophalen en uitstappen
Leveranciers kunnen op het busstation 2.0 pakketjes en boodschappen bezorgen bij een ‘hub’. Het gaat om een extra ruimte op het busstation. Passagiers kunnen, wanneer ze uit de bus stappen, gelijk post, pakketten of medicijnen ophalen. De voordelen zijn volgens de provincie onder meer dat pakketdiensten zo altijd hun spullen kunnen afleveren, ook wanneer mensen niet thuis zijn. Bezorgers kunnen meerdere pakketjes in één keer bezorgen. Het bespaart volgens de provincie logistieke kilometers. Er is daardoor minder CO2-uitstoot en het verschaft gemak voor consumenten.

Startup programma provincie
EVAnet komt voort uit het Startup in Residence programma van de provincie, waarbij startups worden uitgedaagd om innovatie oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen. Met het aanschaffen van de drie ‘bushaltes 2.0’ kan de haalbaarheid en het businessmodel worden onderzocht. Er wordt nu gekeken welke locaties in de provincie het meest geschikt zijn.

Publicatiedatum: