Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

's Werelds grootste vertical farm staat straks in Dubai South

Dubai South heeft een overeenkomst getekend met Emirates Flight Catering, waardoor deze laatstgenoemde samen met Crop One Holdings de grootste vertical farm ter wereld kan gaan bouwen. 

Met de faciliteit, die 130.000 m2 groot zal worden, is een investering van €34,8 miljoen gemoeid. De samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke mijlpaal in de lange samenwerking van de twee bedrijven. Khalifa Suhail Al Zaffin, de voorzitter van de Dubai Aviation City Corporation: "De bouw en activiteiten van 's werelds grootste vertical farm in het zuiden van Dubai zal voordelen bieden aan het district en aan de vliegmaatschappen die vanaf het Al Maktoum International Airport en Dubai International Airport vliegen, waar Emirates Flight Catering wordt gezien als een van de leidende partners in de luchtvaartindustrie. Omdat de vertical farm in het luchtvaart district wordt gebouwd, kan een snelle levering en een uitstekende kwaliteit van de producten gegarandeerd worden.”

De start van de bouw van de faciliteit staat gepland voor november en de verwachting is dat de bouw ongeveer een jaar in beslag zal nemen. Volgens tradearabia.com is het doel om in december 2019 de eerste producten aan de klanten van Emirates Flight Catering te gaan leveren, waaronder 105 luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. 

Als de vertical farm op volle productie draait, zal het dagelijks 2700 kg bladgroenten van hoge kwaliteit kunnen produceren, die volledig vrij zijn van bestrijdingsmiddelen. Bovendien verbruikt de vertical farm maar liefst 99% minder water dan een traditioneel teeltbedrijf. 

Omdat het bedrijf zo dicht bij het punt van consumptie ligt, wordt ook de koolstofuitstoot enorm verminderd. Ook kunnen producten hierdoor snel geleverd worden, zodat consumenten binnen slechts enkele uren na de oogst kunnen genieten van de verse producten, zodat de hoge voedingswaarden behouden blijven. 

Publicatiedatum: